- hirdetés -

A szülőkkel közös délután után a nagycsoportosok műsorával folytatódott az adventi rendezvények sora a Forrás Református Óvodában. A gyertyagyújtás előtt Szalkay Róbert lelkész mondott mesét a gyermekeknek, majd közös énekkel folytatódott a műsor.

Az advent mindenhol a várakozás és a készülődés időszaka. Nincs ez máshogy a Forrás Református Óvodában sem, ahol a szülőkkel közös adventi kézműveskedés után a nagycsoportosok készültek ünnepi műsorral a többieknek. A fellépés előtt pedig Szalkay Róbert lelkész is köszöntötte az óvodásokat egy mesével, mely szerint a saját maguk által készített szánkót áldoztak fel a gyerekek, hogy a szomszédjukban élő idős néni és kutyája számára legyen mivel fűteni.

– Szalkay Róbert megható története után a nagycsoportosaink énekeltek nekünk ünnepi dalokat, valamint közösen meggyújtottuk a második, vagyis a remény gyertyáját. Ez lehetővé teszi nekünk, hogy felkészítsük a szívünket és a lelkünket a várakozásra, az ünnepi időszakra – mondta Tóth Mónika óvodavezető, majd hozzátette, ebben az időszakban rengeteg programmal készülnek óvodásaiknak, valamint egy nagy ünnepi műsort is előadnak majd a gyerekek szüleinek.

A gyertyagyújtás és a műsor után minden csoport visszatért a saját szobájába, ahol az óvónőkkel közösen beszélgettek az adventről, majd játékkal folytatódott az advent második vasárnapja előtti péntek délután.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.