- hirdetés -

Ünnepi pillanatok részesei lehettek pénteken a sajtó munkatársai azon a sajtótájékoztatón, ahol egy kevésbé látható, de annál fontosabb, 44 milliós fejlesztés zárásáról számoltak be Mezőhegyesen.

A Köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása a Békéscsabai Tankerületi Központban című projekt keretében a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola és Kollégiumban elvégzett munkálatok ünnepélyes átadására kaptak meghívást a sajtó munkatársai.

Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében elmondta, EFOP-pályázat keretében az épület villamoshálózatának a megújítását végezhették el.

–  Az elmúlt időszakban számos pozitív és örömteli esemény történt a Békéscsabai Tankerületi Központban. Másfél év óta példaértékű és konstruktív együttműködés van a tankerület és az országgyűlési képviselő között. Ez a köznevelési intézmények megújítása kapcsán is kulcsfontosságú. Ennek a térségnek a fejlesztésén munkálkodik Erdős Norbert és megteremti azokat az alapokat, amelyek a Békéscsabai Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények kiemelkedő fejlesztésében játszanak fontos szerepet. Ez a beruházás is ennek az együttműködésnek a keretében valósulhatott meg olyan épületkomplexumban, annak az első emeletén, ami 40 év után megérett a felújításra. Ez a fejlesztés a jövőbeni informatikai eszközök megújulásához nélkülözhetetlen. Ezzel a közös stratégiai munkával a diákok, a szülők, a pedagógusok elvárásait tudjuk teljesíteni – tette hozzá Bánki András.

„A mi feladatunk, hogy ezt a munkát ilyen beruházásokkal segítsük” (fotó: Für Henrik, Békés Megyei Hírlap)

Erdős Norbert országgyűlési képviselő is büszkén tekintett körbe.

– Egy ilyen volumenű elektromos hálózatfelújításra 40 éve nem volt példa. És íme, a LED-es fényforrások is arról árulkodnak, modern világítással még komfortosabbá válik egy-egy osztályterem – mondta el a képviselő, majd köszönetet mondott a helyi pedagógusok összetartó kollektívájának.

Mitykó Zsolt alpolgármester azt emelte ki, ha egy közösség tartalmában és külsőségeiben is képes megújulni, az az összetartó erejét növeli. Ha oktatási intézményben végeznek fejlesztést, az mindenképp a jövőnek szól.

Az iskola igazgatója, Magyarné Erdődi Mónika a beruházásról azt mondta, ez a fejlesztés a legjobbkor valósult meg. Idén negyven éves az épület. 1983 májusában adták át, külső megjelenése megkopott, a belső épületgépészeti részei is elhasználódtak.

– Ezért is örültünk, hogy ezzel a pályázattal a fejlesztést megoldottuk. A szó igazi értelmében: fényt hozott iskolánk életébe a projekt. A 256 tanuló, a kollégák, a mezőhegyesi lakosság nevében köszönjük meg ezt a sikeres fejlesztést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.