- hirdetés -

Rendhagyó módon indult a reggel az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai számára december 6-án. Szent Miklós ünnepe alkalmából ugyanis iskolatársaik színdarabjának bemutatása után hozzájuk is megérkezett a Mikulás, aki minden gyermeknek ajándékkal készült.

Reggel nyolc órakor már az aulában ülve várták a diákok, mit tartogat számukra az iskola Mikulás napi rendezvénye. Az előadás egy karácsonyi dallal indult, majd színpadra léptek a kis állatokat játszó gyerekek. A történet szerint – melyet az intézmény színjátszó szakkörös diákjai adtak elő –, az erdei állatok már nagyon várták a Mikulás érkezését, azonban míg elindultak karácsonyfát keresni, a jó öreg fehér szakállú megérkezett és mivel barátait nem találta, ott hagyta nekik az ajándékokat. A diákok egyik kedvence kétségkívül Sampusz a krampusz volt, aki mondataival megnevettette a közönséget, majd közös énekléssel zárult az előadás.

A gyerekeket ezután óriási meglepetés érte, amikor a függöny mögül felbukkant a Mikulás, és megkérdezte mind jók voltak-e idén. Több gyermek őszintén kiabálta, hogy sajnos nem minden esetben szerezte meg a piros pontot, ám az igyekezetért a Mikulás így is ajándékcsomaggal jutalmazott meg mindenkit.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.