- hirdetés -

Városszerte minden óvodában meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. A Móricz Zsigmond utcai Telephelyen már hagyomány, hogy az óriás koszorút a homokozó köré építik fel, majd dalok és versek mellett gyújtják meg az első, vagyis a hit lángját.

Hiába az esős idő, az Orosháza Város Önkormányzat Móricz Zsigmond utcai Telephelye a hagyományokhoz hűen, az udvaron gyújtotta meg adventi koszorújának első lángját december 1-jén. A gyerekek a homokozó köré épített óriási dísz mellett állva mondtak verseket, majd együtt énekeltek, miközben Zanóczné Markovics Szilvia telephelyvezető meggyújtotta a koszorú első lángját.

– Ez a hét már igazán az ünnepi készülődésről szólt az óvodában. Az épületet kívül és belül feldíszítettük, a dekorációk között pedig a gyerekek munkái is helyet kaptak. Az első gyertya, a hit gyertyája, melyet a mai napon meggyújtottunk, de emellett a következő időszakban még rengeteg program vár a gyerekekre. Jön majd a Mikulás, az adventi nyitogatóra is elmegyünk, valamint játszóházakkal is készülünk az óvodásainknak – ismertette a telephelyvezető, majd kiemelte, ezekben a napokban a szeretet és a család fontosságának gondolatát igyekeznek erősíteni a fiatalokban.

Miután a gyertya lángja fellobbant az eső is elállt, így a gyerekek a további programok előtt még játszhattak egy kicsit az udvaron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.