- hirdetés -

Mozgalmas hónapokon vannak túl az Orosházi Fúvószenekar tagjai, akik a hagyományoknak megfelelően 2023-as évüket is a nagyszabású Szilveszteri hangversennyel koronáznák meg. A már több mint három évtizedre visszatekintő eseményt ezúttal is az Eötvös téri sportcsarnokban tartják. A kulisszákról az egyesület elnökét és a zenekar karmesterét kérdeztük.

Szokásukhoz híven felejthetetlen koncerttel zárták a tavalyi esztendőt az Orosházi Fúvószenekar zenészei, ezt a szokásukat pedig idén sem szeretnék megszakítani. Immár 33. alkalommal ragadnak hangszert, hogy emlékezetes estét szerezzenek közönségüknek. Az idei eseményt az előző évhez hasonlóan az Eötvös-csarnokban rendezik.

Az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnöke, Kovács Péter Dávid elmondta, az idei koncert időpontja december 29-e lesz, az előadás 18 órakor veszi kezdetét.
– Már folyik a jegyek árusítása, melyeket a Petőfi Művelődési Központ jegypénztárában lehet megvásárolni. A műsor tekintetében igyekszünk a tavalyi évre rátromfolni egy kicsit, újabb számokkal és meglepetésekkel készülünk, bízva abban, hogy a tavalyihoz hasonlóan ez is nagy sikert fog majd aratni – árulta el Kovács Péter.

A tavalyi koncert hatalmas sikert aratott (Archív fotó: Für Henrik)

A zenekar karmestere, Debreczeni Márk kiemelte, hogy mint minden évben, most is készülnek régi nagy kedvencekkel, valamint olyan számokkal is, melyeket december végén hallhat először a közönség.
– A régebbi sikerdarabok közé tartozik Brahms V. Magyar tánca vagy Duke Ellington Caravan című műve. Lesz azonban olyan is, amit most fogunk elsőre játszani. Hogy két példát említsek, a K.F.T. és a Zenevonat című egyvelegeket most ősszel tanultuk meg – sorolta.

Hozzátette, hogy az idei nyár egyik kedvelt bakadalát a fúvószenekar férfi tagjai fogják énekelni, de lesz szóló ének is, valamint ezeken felül is sok más kedvelt művet fog hallani a közönség. Mindezek mellett az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is közreműködnek az orosházi mazsorettesek és a művészeti iskola moderntáncosai.

Idén is vendégfellépők egészítik majd ki a műsort (Archív fotó: Für Henrik)

Megtudtuk, hogy a másik, immáron a fúvószenekarhoz köthető eseménynek, a Batyus Bálnak – amit a Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen rendeznek – is megvan az időpontja. A város egyik leglazább bálját január 13-án tartják, helyszíne ismét a Székács József evangélikus iskola díszterme lesz, ahol nagyszabású, élőzenés produkciókkal várják vendégeiket. A báli belépőket hamarosan árulni kezdik, minderről a zenekar weboldalán és Facebook oldalán adnak majd hírt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.