- hirdetés -

Összesen 200 millió forintból újult meg a Nagyszénási Kulturális Központ melletti tér. A cél az volt, hogy egy színvonalas játszóteret alakítsanak ki a gyerekeknek, amely a 21. század követelményeinek is megfelel. Nyemcsok János, a község polgármestere kiemelte, a környéken egészen egyedülálló beruházás jött létre.

Új, digitális és interaktív, valamint hagyományos játékok is helyet kaptak Nagyszénáson a TOP Plusz „Zöld infrastruktúra fejlesztés Nagyszénáson” elnevezésű projekt során. A kulturális központ melletti téren kijelzős elemek, okospadok, napelemmel ellátott asztalok találhatók, míg a terület másik oldalán hinta, mászóka várja a gyerekeket.

– Nehéz lenne felsorolni azokat az elemeket, melyekkel kibővült a tér. A cél az volt, hogy egy színvonalas játszóteret alakítsunk ki a gyerekeknek, amely a 21. századnak is megfelel. A 200 milliós forintos projektből az eszközök és a tér megújítása 134 millió forintot tett ki, a maradék összegből pedig több mint 70-féle növény telepítettünk a játszótér mellé. Ennek köszönhetően tavasszal már egy zöldebb környezet várja fiatalokat – tájékoztatott Nyemcsok János, a község polgármestere.

A november 26-i eseményen egy posztumusz díszpolgári címet is átadtak. Kiss György egykori nagyszénási lakos tevékenysége miatt gyakorlatilag polihisztornak tekinthető. Korábban már mi is írtunk a 2000-ben elhunyt csillagászról, akinek rengeteget köszönhet a község. Megalapította a nagyszénási csillagászati szakkört, a nyugdíjas klubot, emellett verseket és elbeszéléseket is írt, valamint fotózott is. – Helytörténeti munkássága is rendkívül széleskörű, mellyel már egészen fiatal kora óta foglalkozott – tette hozzá a polgármester. A megtisztelő címet unokája, Szabó-Kiss Judit vette át nagypapája nevében.

Fotók: Varju Mihály

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.