- hirdetés -

Érdekes programok vártak az iskola kisdiákjaira november derekán.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola adott helyet az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és az iskola alsó tagozatos munkaközössége által szervezett egészségnapnak, melyen az intézmény alsó tagozatos diákjai vettek részt november 23-án és 24-én.

– Igen mozgalmas és tartalmas előadásokat látogathattak meg a gyerekek, ahol bővebb információkat kaptak a szájápolásról Csukáné Borza Alexandrától. A kézhigiénéről tartott játékos foglalkozást Czank Klára. Baráth Évától megtudhatták, mit is jelent az okostányér fogalma. Továbbá kipróbálhatták Tóth Gábor mentős segítségével az újraélesztést, megtanulták, mi a teendő, ha valaki bajba kerül. A Hajzer Gábor pszichológus által vezetett játékos feladatokon keresztül megtapasztalhatták saját magukon a kirekesztés, az egymás bántalmazása által megélt érzéseket. November 24-én a legkisebbek programja kiegészült mozgásbingóval, amit Bartók Anikó pedagógus tartott – adta tudtul Bánszkiné Bukor Ildikó alsós-munkaközösségvezető.

A tanítónő hozzátette, hogy a gyermekek nagy érdeklődéssel fordultak az előadókhoz, rengeteg kérdés merült fel bennük egy-egy téma kapcsán, melyekre természetesen a szakemberek készségesen válaszoltak. A diákok hasznos információkkal gazdagodva zárták a két napot. A szülők számára is készültek a szervezők a csütörtöki napon szűrővizsgálattal, ahol a testtömegindex, testsúly és vérnyomás mérését biztosították. Az iskola köszönetet mond az EFI munkatársainak a színvonalas programokért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.