- hirdetés -

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rippl-Rónai Intézete kötött megállapodást november 22-én. A szerződés többek között a békéscsabai intézmény okleveles fotográfus–, és okleveles grafikusképzését érinti.

Kaposváron kötötte meg legújabb megállapodását a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC). A Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumának, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Rippl-Rónai Intézetének vezetői november 22-én írták alá a szerződést, mely – ahogy Mucsi Balázs a BSZC főigazgatója elmonda – hidat képez a középfokú és felsőfokú képzések között.

– Olyan kapcsolat jött létre, amely arra ösztönzi a technikumba járó diákokat, hogy nem feltétlenül kell az ott kapott tudásnál megálljanak. A megállapodásoknak köszönhetően lehetőségük van arra, hogy az ország legjobb egyetemeire, képzéseire is bejussanak. Mindez azok számára könnyebb lesz, akik szakmailag már elsajátítottak egy bizonyos típusú alapot a BSZC tagintézményében – hangsúlyozta Mucsi Balázs.

A MATE rektora, dr. Gyuricza Csaba az együttműködéssel kapcsolatban elmondta, az intézmény küldetése, hogy a magyar vidék számára értelmiségi utánpótlást biztosítsanak, ebben pedig a művészetnek is helye van. – Büszkék vagyunk arra, hogy ilyenfajta képzéseket is folytatunk az egyetemen, a megállapodás pedig az agrártudományok és a művészetek kapcsolatát csak tovább erősíti – emelte ki, majd hozzátette az együttműködés számára személyes öröm is, hiszen ő maga Békés vármegyéből származik.

Fotós kollégánk, egyben a Szent-Györgyi Albert Technikum egykori tanulója szintén örömét fejezte ki a hírrel kapcsolatban. Kiemelte, rengeteget köszönhet az iskolának.

– Átfogó szakmai képzésben volt részem, hiszen a vármegyében itt a legkiemelkedőbb a fotográfus képzés. Mindemellett pedig egy nagyszerű közösség vett körül – kezdte Kristóf. – Úgy gondolom, hogy a jelenleg ott tanuló diákoknak óriási lehetőséget nyújt a nemrég aláírt megállapodás a MATE Rippl-Rónai Intézettel. Biztosan ösztönzi majd őket arra, hogy jobban teljesítsenek középiskolai tanulmányaik során, hiszen például a mentorprogramnak köszönhetően óriási lehetőség állhat előttük. Nehéz bekerülni, de aki bejut, egy biztos tudást, és nagyobb esélyt kap arra, hogy az egyetemen folytassa tanulmányait – emelte ki a fiatal fotós.

A megállapodás aláírása után a Jövőkép – Ökológiai lábnyomom című pályázat eredményeit is kihirdették, ahol több technikumi diák – Somogyi Martin, Horváth Anna, Hagymássy Nelli, Martincsek Csaba és Szabó Beáta – dobogós helyezést ért el.

Fotók: Somogyi Martin/Imre György

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.