- hirdetés -

Igazi kuriózumnak számít már Orosháza életében a Mikulásfutás programja, az idei már a 21. alkalom lesz. Az esemény december 1-én, 17 órakor veszi kezdetét, a fontosabb részleteket Orosháza ifjúsági referense, Simon Petra ismertette.

Már csak pár nap van hátra az idei Mikulásfutásig, a program tavaly különleges jubileumot ünnepelt, hiszen az volt a 20. rendezvény. Előtte, 2020-ban és 2021-ben is akadtak váratlan nehézségek, előbb a koronavírus-járvány miatt csak a megszokottól eltérő módon tartották meg a rendezvényt, tavalyelőtt pedig egy Huba utcában történt baleset miatt le kellett fújniuk a program fő részét.

Bíznak benne, hogy idén nem lesznek ilyen váratlan nehézségek és a tavalyi jubileumi rendezvényhez hasonlóan egy nagyobb létszámú és sikeres Mikulásfutás előtt állnak. Orosháza ifjúsági referense, Simon Petra elmondta, hogy a program idén december 1-én, 17 órakor kezdődik majd, a hagyományoknak megfelelően a belvárosi rendezvénytérről indulnak majd el, a gyülekező viszont már negyed órával korábban, 16:45-től indul.

– Mindenkinek, aki futni szeretne, egy darab mikuláscsomag a nevezési díj, az első száz helyszíni nevezőnek pedig ajándékot, a Mikulásfutással kapcsolatos pólót adunk majd. De lehet már előre is hozni a csomagokat a Diáktanyára, mert az idén közel 350 gyermekről beszélünk, akiket meg szeretnénk ajándékozni, ebbe beleértve a kórházat is – ismertette a részleteket.

Hozzátette, hogy idén is nagy számokkal dolgoznak és remélik, hogy sikeresnek bizonyul majd a kezdeményezés, a krampuszok és a mikulások feladataira szerencsére már megtalálták a jelentkezőket. A program a szokásos módon zajlik majd, elsőként közös bemelegítéssel, majd a tervek szerint ezt követően indulhat meg maga a futás, végül pedig a célba érkezést követően szaloncukrot fognak osztani a futásban résztvevőknek.

Kiemelt képen: A tavalyi, jubileumi Mikulásfutáson is jó volt a hangulat (Archív fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.