- hirdetés -

A közelgő ünnepek alkalmával az Orosházán letelepülő ukrán menekülteket ajándékozták meg különböző ajándéktárgyakkal a Rotary Club Orosháza tagjai. Az adományt november 21-én, a Polgármesteri Hivatal kistermében adták át nekik.

A találkozás során elsőként az orosházi klub 2023/2024-es évének elnöke, Polyák János köszöntötte a megjelenteket, egyben elmesélte nekik, hogyan is jött létre a kedd délutáni találkozó.

– Még szeptember végén jártunk itt, amikor a Rotary országos szervezetének, districtjének az ajándékát hoztuk el nektek. Akkor nagyon kedves fogadtatásban részesültünk, de láttuk azt is, hogy szükségetek lehet még ajándékokra, így azt kértük, gyűjtsétek össze, fogalmazzátok meg, mi az, ami segítség lenne a számotokra – ismertette a részleteket Polyák János.

Örömmel fogadták az adományt…

November 21-én ezért egy gyermekhordó kerékpár utánfutót, egy fejhallgató, Lego játékokat, valamint gyermekruhákat adtak át a jelen lévő ukrán családoknak. Kiemelték, hogy hétvégén a Székács József Evangélikus Iskolában rendezik meg a már elmúlt években is az orosháziak által kedvelt eseménynek számító Márton Bált, az esemény bevételének egy részéből pedig még több ruhát szeretnének felajánlani nekik.
– Örülünk, hogy sikerült ezt megvalósítani, reméljük, hogy könnyebbé tudja majd tenni a mindennapjaitokat – emelték ki.

Az ukrán menekültek nevében Szöllősiné Kassai Judit ápoló, szociális gondozó (egyházi szolgálatban gyülekezeti nővérként is tevékenykedik, 2021-ben az evangélikus egyház az Év diakónusának választotta őt) mondott köszönetet és adott át a Rotary Club tagjainak egy mindannyiuk által aláírt oklevelet.
– Végtelenül meghatott bennünket, hogy ennyire mellénk álltak. Telnek a mindennapok és hosszú ideje tart már ez az áldatlan állapot. Akik gondolnak a másik emberre, azok hatalmas dolgot tesznek. Az Önök megjelenése ezekből az emberekből igazi közösséget alkotott, akik mindannyian örömmel vették, hogy ismét találkozhatnak. Olyan emberi dolgot kaptunk, hogy ezt nem is lehet igazán megköszönni, de ők azért most megpróbálják egy kis kedvességgel, vendéglátással – sorolta.

…egy díszoklevéllel is megköszönték a jótékonyságot (Fotók: Bojtor Zalán)

A Rotary Club tagjai emellett megemlítették az ukrán családoknak azt is, hogy az idei adventi rendezvényeken (december 3-án, 10-én és 17-én vasárnap, illetve 23-án szombaton) tagjaik forralt bort és kalácsot osztogatnak, így természetesen őket is nagyon szívesen látják az ünnepségeken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.