- hirdetés -

Ismét karitatív tevékenységével tűnt ki a Zengő Alföld Orosházi KC. A felnőtt női csapat két mérkőzésén rendeztek gyűjtést a Szikhát kutyamenhely és a Viharsarki Állatőrség Alapítvány számára.

A kézilabda egyesület, a női csapat Ferencváros elleni bajnoki találkozó és a Békéscsaba elleni magyar kupa mérkőzés előtt hirdetett gyűjtési akciót szurkolói között. A felhívás értelmében aki kutyaeledellel, vagy a menhely számára hasznos más adománnyal érkezik a mérkőzésekre, az belépőjegy vásárlása nélkül tekintheti meg kedvencei találkozóit. Az akció nem talált süket fülekre, az orosházi szurkolók ismét megmutatták, hogy a jó ügyek érdekében nagyon sokan hajlandók megmozdulni. Rengeteg száraz és dobozos kutyaeledel, kutyaszalámi érkezett, de többen hoztak a kutyák keneljeibe való takarókat is.

Az irodában alig fért el a sok kutyaeledel (Fotó: Zengő Alföld Orosházi KC.)

A felnőtt csapat tagjai, vezetőedzőjük, Morva Zoltán és a klubmenedzser, Szabó Viktor adta át kedd délelőtt az összegyűlt rengeteg adományt az állatvédő alapítványok képviselőinek.

Mindenki kivette a részét a munkából (Fotó: Zengő Alföld Orosházi KC.)

Mint Szabó Viktor elmondta, az egyesület számára kiemelt jelentőségű a sport mellett a társadalmi szerepvállalás is.

– Rengeteg segítséget kap az egyesületünk a várostól és más támogatóktól, kötelességünknek érezzük, hogy viszonozzuk valamelyest és mi is adjunk, mi is segítsünk ott, ahol tudunk. A Szikhát kutyamenhellyel hosszú évekre nyúlik vissza a kapcsolatunk, a Viharsarki Állatőrség Alapítvánnyal pedig a nyáron vettük fel a kapcsolatot. Most átadjuk az összegyűjtött adományt és hamarosan elkezdjük következő gyűjtésünket. A Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezete részére hirdetjük meg cipősdoboz akciónkat, melyben remélem a mostanihoz hasonlóan partnerek lesznek szurkolóink és az összegyűjtött édességek, gyerekjátékok, tartós élelmiszerek, könyvek, ruhák segítségével sok rászoruló gyermek karácsonyát sikerül szebbé tenni – avatott be Szabó Viktor.

Baranyai Antal, a Viharsarki Állatőrség Alapítvány képviseletében vette át az adományokat. Elmondta, hogy hatalmas segítséget jelentenek az alapítvány számára az ilyen akciók.

– Elsősorban a tárgyi adományok nagyon értékesek számunkra és örömmel fogadunk minden doboz kutyaeledelt, de van egy anyagiakban nem kifejezhető oldala is a segítségnek. Az ilyen akciók révén nő az alapítvány ismertsége. Egyre többen szereznek rólunk és munkánkról tudomást és próbálnak segíteni – tette hozzá.

A csapat boldogan segített gépkocsiba rakni az adományokat (Fotó: Zengő Alföld Orosházi KC.)

A csapat tagjai egy plusz edzésképpen lehordták az emeletről az adományokat és meg is töltötték vele az érte jött kisteherautót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.