- hirdetés -

Nyílt napot tartottak az érdeklődő nyolcadik osztályos diákoknak és szüleiknek november 17-én a Székács József Evangélikus Iskolában. A tájékoztatást követően forgószínpad jelleggel, aktív szemlélőként nyerhettek betekintést az iskolában folyó munkába, az intézmény sajátosságaiba.

Érdeklődő nyolcadik osztályos diákok érkeztek november 17-én a Székács József Evangélikus Iskolába, hogy az intézmény hagyományos novemberi nyílt napján vegyenek részt, megismerkedve az iskola által nyújtott lehetőségekkel. Az esemény egy rövid tájékoztatóval vette kezdetét, amit a díszteremben tartottak meg, ezt követően pedig négy kisebb csoportba osztották be a résztvevőket.

– A mai napunk lényegében egy hagyományos gimnáziumi nyílt napnak nevezhető, amit részben arra használunk, hogy hivatalos tájékoztatást adjunk az érdeklődők számára arról, hogy mi is a Székács iskola, mit tudunk a hozzánk csatlakozóknak kínálni akár tanulmányilag, akár élmény szempontjából. A tájékoztatást követően a maradék két órányi időt igyekszünk a lehető legélményszerűbben megoldani – ismertette a részleteket az iskola igazgatója, Nagy Róbert.

Hozzátette, hogy itt egy kicsit eltértek a nyílt napok hagyományos kereteitől, hiszen ebben az esetben az érdeklődő nyolcadikosok nemcsak passzív szemlélőként vehették részt gimnáziumi tanórákon, hanem ők maguk is aktív részeseivé válhattak a programnak. Az intézmény pedagógusai nagyjából 20 perces blokkokban foglalkoztatták őket, megmutatva nekik azt, hogy ha a Székács iskolában lesznek gimnazisták, akkor milyen miliő várja majd őket.

Négy olyan területet választottak ki nekik, amit interaktív módon mutattak be.
– Igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy az a tanulmányi területek több spektrumát is érintse. Az egyik ilyen egy történelemóra, a második egy digitális eszközökkel megtámogatott idegen nyelvi foglalkozás. De választottunk a természettudományok területéről is, hiszen lehetőségük volt megtekinteni egy biológiai tartalmú foglalkozást, végül pedig egy kísérleteket is bemutató fizika következett – tette hozzá az igazgató.

A Honvéd Kadét Programhoz még a 2022-es év végén csatlakozott az intézmény. Nagy Róbert hozzátette, hogy a program az első komolyabb lépéseit teszi meg ebben a tanévben, így a benne résztvevő diákok is jelen voltak a nyílt napon. A szülők és a gyerekek így arról is első kézből kaphattak információkat, hogy milyen érzés lehet a program részesének lenni, megtenni benne az első lépéseket. Igyekeztek ennek az értékeit is kidomborítani számukra, elmesélni az okait annak, amiért ebbe belevágtak és diákjaikat is arra kérték, hogy ennek megfelelően mutassák be a programot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.