- hirdetés -

Egy érdekes program részesei lehettek azok, akik november 15-én Ferenczi László előadásához csatlakoztak. A Petőfi Művelődési Központ klubszobájában tartott rendezvény lényege, a természetgyógyászat, a betegségekhez vezető lelki tényezők megbeszélése, a megfelelő gondolkodás és az egészséges életmód megismertetése volt.

– Eredetileg villamosmérnök tanár vagyok, középiskolában tanítottam. Aztán amikor Magyarországon elindult a természetgyógyászat, ami gyakorlatilag egy mozgalom volt, az elsők között csatlakoztam én is hozzá. Kaptam vizsgáztatói jogosítványt, tanítottam, rendelőm is volt, tehát már hosszúnak számít a természetgyógyászathoz kapcsolódó történetem. A természetgyógyászat én úgy gondolom a természetes megoldás. Viszont először alternatív dolgokhoz nyúlunk és a természetgyógyászatra mondjuk azt, hogy alternatív megoldás – ismertette a részleteket és álláspontját az előadó még a program megkezdése előtt.

Elárulta, a természetgyógyászat lényege, hogy foglalkozik az ember lelki-, valamint mentális dolgaival is. Ő elsősorban krónikus, illetve tumoros betegekkel dolgozik együtt és elmondása szerint, ha ott nem sikerül rávilágítani, hogy mi volt a pszichés indíttatás, az a rendezetlen, megoldatlan konfliktushelyzet az illető életében, ami szintén előidézhette a betegséget, akkor szinte lehetetlen kivezetni ebből az állapotból a gyógyulás felé.

– Szinte minden előadásom az a kaptafa, hogy megnézzük a lelki történéseket, ez nem kerül pénzbe, csak egy kis odafigyelésbe. Ha a félelemkeltő, félelmet generáló dolgokat igyekszünk kivenni a környezetünkből, több szeretetet engedünk az életünkbe, képesek leszünk megköszönni, megbocsátani valamit, az az elsődleges, a fizikai tényezők csak utána következnek – nyilatkozta.

Elmondta azt is, hogy a természetgyógyászat szerint, ha ilyen mértékű lég- vagy vízszennyezést tapasztalhatunk, mint napjainkban, akkor érdemes méregteleníteni. A máj, a vese és a tüdő klasszikusan erre alkalmas, csak az evolúció során nem készült fel arra a mérhetetlen szennyezésre, amit kaphat az ember szervezete. Az előadás során kiemelte azt is, hogy miért fontos az, hogy otthon a háztartásokban legyen olyan vízszűrő berendezés, ami képes lehet kiszűrni a vegyszereket, a nagyobb molekulákat, baktériumokat és vírusokat.

Szintén fontos pont, hogy mik azok az alapvitaminok, melyek szükségesek ahhoz, hogy az egészségünket fenntartsák. Az előadás során rávilágított arra, hogy az egyre fiatalabb korosztály van egyre rosszabb egészségi állapotban, például az 50-60 közötti férfiaknak sokszor jobb az energiaszintje, mint a 30-40-es korosztálynak.
– A szervezet ilyenkor úgy dolgozik, hogy rövid távon biztosítsa a fennmaradást, de nem gondolkozik a hosszú távról. Megfelelő gondolkodás, életvitel és táplálékkiegészítő jelenti a megoldást – tette hozzá Ferenczi László, aki november 18-19. között egy kétnapos tréninget is tart majd az élet teljességéről és az életépítés témakörében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.