- hirdetés -

Szokásos évi rendezvényüket tartották meg az Orosházi Foltvarrók november 11-én. Az egyesület minden ősszel a Petőfi Művelődési Központban várja a környékbeli foltvarrókat, hogy együtt dolgozzanak, beszélgessenek, tapasztalatokat cseréljenek.

Rengeteg ember, színes anyagok, a foltvarrók által készített tárgyak lepték el a Petőfi Művelődési Központ Szokolay termét. A hagyományos rendezvényen egy kiállítás, ünnepélyes megnyitó, valamint egy közös workshop várta a vendégeket.

– Hosszú évek óta várjuk ide a környékbeli foltvarrókat. Nagy örömünkre idén Kelebiáról is érkeztek, sőt mondhatjuk, hogy határon átívelő lett a rendezvény, hisz Magyarkanizsáról is vannak vendégeink – mondta Végváriné Rehák Gizella, az egyesület elnöke. – A foltvarrás nagyszerű idegnyugtató. Amíg az ember kitalál egy mintát, kiszabja, addig minden másról megfeledkezik. Nem is beszélve arról, hogy gyönyörű használati- és dísztárgyakat lehet készíteni. Feldobja az embert, így például itt is nagyon jó a hangulat. A mai világban szerintem szükség is van erre – emelte ki.

Az eseményen süteménnyel, kávéval, teával várták a vendégeket, valamint különleges anyagokat is vásárolhattak. A kiállításon rengeteg színes takarót, táskát, terítőt nézhettek meg a vendégek, de nagy tetszést aratott a teremben található Pikachu, illetve Márió mintás takaró is. A megnyitó ünnepi műsorában Nagy Ádám is részt vett, akinek gyűjteményéről már korábban írtunk. A fiatalember egy dél-alföldi pásztorviseletben érkezett az eseményre. Elmondta, a cifraszűrhöz Lengyelországból érkezett a posztó, elkészítésén pedig hat ember dolgozott több mint egy évig. Ádám citerajátéka, a megnyitó beszédek után pedig megkezdődött a workshop, ahol a résztvevők különleges rózsadíszt készítettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.