- hirdetés -

Immár 25 évvel ezelőtt indult útjára a foltvarrás Orosházán, ezzel együtt pedig az egyesület által rendezett, az évek során hagyományossá vált kiállítás. Nem volt ez másként idén sem, november 19-én a Petőfi Művelődési Központban tekinthették meg az érdeklődők a fantasztikus alkotásokat.

1997-ben alakult meg Orosházán a Foltvarró Egyesület és ezzel párhuzamosan indult útjára az évek során hagyományos kiállításuk, ahol azokat a munkákat szokták bemutatni, melyek az előző tárlat óta eltelt egy évben készültek. Az egyesület vezetője, Végváriné Rehák Gizella elmondta, hogy ezúttal 3 évnyi kiállítási anyaggal is várták vendégeiket és a Petőfi Művelődési Központba látogató érdeklődőket.

– A foltvarró találkozó a kiállítás mellett arról is szól, hogy a környékbeli csoportok is ellátogatnak hozzánk. Találkozunk, barátkozunk, mintákat cserélünk, tehát lényegében jól érezzük magunkat közösen. Idén is itt vannak már a békéscsabaiak, de jönnek még Kondorosról, Gyuláról, Mezőkovácsházáról, Mezőtúrról, Békésről, Nagyszénásról és Hódmezővásárhelyről is – nyilatkozta még az esemény elején.

Az idei program során a megérkezést követően egy regisztráción kellett részt venni a vendégeknek, a kiállítás ezúttal egy pályázat keretében zajlott, amit az eseménynek évek óta helyszínt biztosító Petőfi Művelődési Központ támogatott. Ezt követően mindenki szemügyre vehette az ezúttal is fantasztikusan sikerült munkákat.

A foltvarrók egy kis megnyitó ünnepséggel is készültek a látogatóknak, akik az árusok által kínált műveket is szemügyre vehették. Bemutató munkákkal is készültek, az érdeklődőknek pedig szívesen megtanították helyben is az adott minta elkészítését. Már a kezdés után is sokan érdeklődve vették szemügyre a Szokolay Sándor-teremben és környékén kiállított mintákat, később pedig a környező települések és városok foltvarró vendégei mellett az egyesület orosházi barátai közül is sokan gratuláltak az idei kiállításhoz.

Bíznak benne, hogy a hagyományoknak megfelelően jövőre is ki tudják állítani a következő év eredményét. Az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjainak szorgalmát ismerve rajtuk biztosan nem fog múlni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.