- hirdetés -

A hét végén rendezték Budapesten, a Kincsem Parkban a Connolly’s RED MILLS Magyar Póni Championátus novemberi fordulóját. Az orosházi Hajdu Fanni ismét mindkét lovával starthoz állt.

Hajdu Fanni nem színezte túl november ötödikén. Fekete és fehér mezben abszolválta két futamát. Mint a kiváló orosházi lovas elmondta, már a főváros felé tartva is szakadó eső fogadta a kétszemélyes családi csapatot (Fannit most is édesapja, Hajdu Zoltán kísérte el). Az ítéletidő a verseny során is kitartott. Ez nem tudni, hogy a lovasokat, vagy a lovakat zavarta inkább, de az orosházi versenyzőnek és versenytársainak nem volt idegen ez sem.

– Itthon is ki szoktunk menni edzeni a lovakkal, ha esik az eső, vagy ha épp negyven fok meleg van, akkor is, hogy extrém körülmények közt is tudja mindenki tenni a dolgát – magyarázta Fanni.

Ricsi és Hajdu Fanni (fehérben) biztosan nyerték futamukat (Fotó: Magyar Póni Championátus)

Először Ricsi nyergében állt rajthoz a Champion cím várományosa, a Hadik András Ifjúsági Pónifutamon. Az orosházi páros jó rajtot vett és különösebb izgalom nélkül, végig vezetve, mintegy két hosszal nyerték a versenyt. Küzdelem csupán a második helyért volt, ahol célfotónak kellett dönteni.

A következő, Ozorai Pipó Ifjúsági Pónifutamon a fekete mezben lovagló Hajdu Fanni lovával, Nárcisszal a szabályok értelmében – előző győzelmeik miatt – tizenöt méteres térhátrányból volt kénytelen indulni. A rövid, mindössze négyszáz méteres versenyben ez – különösen, ha esetleg egy gyengébb rajt miatt hozzájön még két-három méter – nagyon nagy hátrány a többiekkel szemben. Itt már inkább voltak izgalmak. Bár Nárcisz kiemelkedő képességű ló, a végén már erősen lovagolni kellett, hogy ez a győzelem is meg legyen.

Szoros versenyt hozott a következő futam a fekete mezes Hajdu Fanni – Nárcisz páros számára, de itt sem maradt el a győzelem (Fotó: Magyar Póni Championátus)

Novemberi két győzelmének köszönhetően Hajdu Fanni akkora előnyt szerzett a Championátus küzdelemsorozatában, hogy az utolsó, decemberi forduló eredményétől függetlenül ismét Championnak tekinthető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.