- hirdetés -

A Kincsem Park és az Ügetőszilveszter volt a helyszíne a kétszeres Champion orosházi lovas, Hajdu Fanni utolsó szereplésének.

Mint arról az OrosCafén beszámoltunk, Hajdu Fanni 2022 után 2023-ban is megszerezte a Champion címet a pónisok közt. Idén a championátusban minden futamot megnyert, amelyen elindult és nem csak a mezőny egyik legjobb képességű lovával, Nárcisszal, de másik hátasával, Ricsivel sem talált legyőzőre. Egy nagyszerű pályafutás utolsó állomásához érkezett a tehetséges orosházi lovas szilveszter napján. A Kincsem Park ügető szilveszterén három póni galopp futamot is rendeztek, itt állt rajthoz – póni lovasként utoljára.

Nem okozott csalódást. Ricsivel negyedikként ért célba, Nárcisszal pedig nagy stílusban, könnyedén nyerte futamát. Idén már – életkora miatt – nem indulhat újra póni versenyeken.

(Képünk illusztráció. Fotó: Magyar Póni Championátus)

– Kettős érzések voltak bennem a szilveszteri napon. Egyrészt sajnáltam, hogy vége, nem versenyezhetek ebben a szakágban tovább, ugyanakkor vártam is ezt a napot, hiszen nagyon fárasztó szezon végén vagyunk. Édesapám, a lovak és én is nagyon sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért. Hosszabb is volt a szezon, mint rendesen, mert januárban elfogadtuk a St. Moritzba szóló versenymeghívást és így még a tavasz előtt megkezdődött a munka. Jól esett, hogy szeretettel fogadtak ismét a Kincsem Parkban – foglalta össze Fanni.

A „mi lesz a folytatás” kérdésre már nem volt egyértelmű a válasz.

– Nem tudom. Egyelőre le kellene érettségizni. Ez az első és legközelebbi célom. Hogy „mi leszek, ha nagy leszek”, azt sem tudom még fixre, de apuék abban is biztosan segítenek majd. Azt is sokan kérdezik, hogy nagy lovon folytatom-e. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem, de ez sem biztos. Majd ahogy hozza az élet, de a lovaimat továbbra is láthatják majd a szurkolók a versenypályán – teszi hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.