- hirdetés -

A múlt hét végén Tatabányán rendezték meg a diák I-es korosztály Szabadfogású Diákolimpiai Döntőjét. A versenyen mindkét orosházi birkózó klub képviseltette magát.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) sportolói közül négyen vívták ki az országos döntőben való indulás jogát. Páli Sándor, a klub vezetőedzője elmondta, hogy bár van némi hiányérzete a tanítványok egyikével-másikával kapcsolatban, összességében nem keserű szájízzel utazhattak verseny után haza.

– A 38 kilóban szereplő Kiss Levente első mérkőzésén egy nagyon jó ESMTK-s srácot győzött le. Sajnos az ezt követő meccse nem sikerült ilyen jól. Levi egy érzékeny lelkű fiú, megviseli, ha nem tud a saját elvárásai szerint teljesíteni. Most is ez történt és a bronzmérkőzés sem sikerült. Ötödik helye szép eredmény, de tud jobbat is. Ugyanez mondható el a 46 kilóban versenyző Pusztai Márkról. Ő is tud jobbat, amit az idei négy „nagy” versenyen meg is mutatott. A hét vége előtt már volt egy magyar bajnoki arany- és egy bronzérme mellett egy diákolimpiai bajnoki címe, most szerzett mellé egy újabb bronzot. Azt gondolom, hogy ez is megsüvegelendő teljesítmény.

Pusztai Márk az arany után, most bronzot szerzett a diákolimpián (Fotó: OSBK)

A 85 kilós Gémes Krisztián higgadtabb birkózással jobb eredményt érhetett volna el. Sajnos vele sokszor előfordul, hogy elviszi a hév és le sem igen lehet lassítani. Most is ez történt. A négy közé jutásért vívott csatában 3-0-ás vezetésnél tovább rohamozott és a túlpörgés szinte törvényszerűen hozza a hibát, mint ezesetben is és a hárompontos vezetésből 3-4-es vereség lett és diákolimpiai hetedik hely. A slusszpoént az eddigi két országos bajnokságot (egy szabadfogásban és egy kötöttben) és egy diákolimpiai döntőt is megnyerő Pleskonics Máté szolgáltatta. Hibátlan versenyzéssel szerezte meg idei második diákolimpiai bajnoki címét. Ezévi teljesítménye előtt le a kalappal – foglalta össze a vezetőedző.

Újra a dobogó tetején Pleskonics Máté. A dobogó mellett álló edző arcáról minden leolvasható (Fotó: OSBK)

Az Orosházi Birkózó Egyesület két döntőbe jutott versenyzője számára nem volt ilyen örömteli a novemberi első hétvége. Az 50 kilóban induló Nagy Marcell és az 58 kilósok közt országos döntőbe kvalifikált Vass-Szilágyi András sem tudott ezen a versenyen a legjobb öt közé kerülni.

Kiemelt képünkön az OSBK- különítmény (balról-jobbra): Kiss Levente, Gémes Krisztián, Páli Sándor vezetőedző, Pusztai Márk és Pusztai Tibor edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.