- hirdetés -

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen további 30 millió forinttal egészítették ki az eddigi 47 millió forintos sporttámogatást Orosháza sportegyesületei részére. A költségvetés módosításakor a testület elfogadta ezt az összeget, amit október 30-án a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának ülésén nevesítve is megkaptak az érintett sportszervezetek. A részletekről a város alpolgármestere, Bojtor István nyilatkozott.

Elmondta, hogy a 2023-as év elején komoly nehézséget okozott a város költségvetésének megtervezése a kiszámíthatatlan energiaárak miatt. Ennek ellenére februárban az alapköltségvetés megtervezésekor összesen 47 millió forintnyi sporttámogatást tudtak biztosítani összesen 18 sportszervezet részére, melyet a legutóbbi képviselő-testületi ülésen további 30 millió forinttal tudtak megnövelni vagy kiegészíteni.

– Ez azért jöhetett létre, mert a város adófizetői, azok a cégek és egyéb adófizetők, akik az iparűzési adót kitermelik városunk részére, ezt lehetővé tették. Ők az erőfeszítéseikhez méltóan, komoly összeggel tudták növelni a város költségvetését. Ebből volt újabb lehetőségünk a sportot támogatni, melyre 30 millió forintot lehetett fordítani – mondta.

Hozzátette, hogy a két héttel ezelőtti költségvetés módosítás során a képviselő-testület elfogadta ezt a költségtérítési összeget, október 30-án pedig a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának ülésén nevesítve is megkapták az összeget az érintett sportszervezetek. Két egyesület vezetőjét kérdeztük meg. Elsőként Dancsó Attila, a Zengő Alföld Orosházi KA elnöke nyilatkozott a támogatásokkal kapcsolatban.

– Én örömmel vettem a hírt, amikor hallottam, hogy a városnak lehetősége van sporttámogatást, póttámogatást nyújtani a kluboknak, így nekünk is abban, hogy a vállalt feladatainkat, munkánkat teljesíteni tudjuk az utánpótlással és neveléssel kapcsolatban. Ez egy olyan sokéves partneri viszony, ami mindkét fél számára megfelelően tud működni. Igyekszünk hasznosan és célratörően élni az ilyen jellegű támogatással, hiszen így tudjuk biztosítani azt a feladatot, hogy a környéken és a régió utánpótlásában vezető szerepet töltsünk be. Jelenleg közel 300 versenyengedéllyel rendelkező sportolónk van – foglalta össze.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE egyesületének elnöke is pozitívan nyilatkozott a nekik megítélt támogatásról. Mint mondta, véleménye szerint objektív szempontok alapján lett elosztva az összeg.
– A mi egyesületünknek nagyon szerteágazó a tevékenysége. Közel 500 gyereket mozgatunk hétről hétre, két felnőtt férficsapatunk van, valamint az NB II-ben indítunk felnőtt női csapatot, de U15-ös lánycsapatunk is van, mintegy 25 fővel.

Nagy költséget emészt fel a létesítményeink karbantartása, tehát van hova tennünk a pénzt, mind az infrastruktúra, mind az utánpótlás, mind a felnőtt sport tekintetében – ismertette a részleteket Tóth-Kása Sándor, kiemelve, hogy a napokban is egy körzetközponti válogatott edzésnek adott otthont az OMTK-ULE gyopárosi sportcentruma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.