- hirdetés -

Halloween délutánján meghökkentő látványban lehetett része azoknak az orosháziaknak, akik délután négy óra környékén a Török Ignác utca – Bajnok utca útvonalán közlekedtek. A kedves kis történetet Lendvai Vanessza Liána osztotta meg velünk.

– Október 31-én én és lovam, Haruto indultunk útnak édességet gyűjteni, ahogy ilyenkor szokás, jelmezben. Haruto csontvázként szelte a várost, míg én varázslóként irányítottam négylábú társamat. Az egyébként sem megszokott eseményt tovább színesítette a mintegy húsz főből álló kíséret, akik ördög, sikoly vagy éppen boszorkány képében jelentek meg – mesélte el Vanessza.

Mint mondta, ez egy hirtelen ötlet volt, szeretett volna valami izgalmasat, rendhagyót tenni Halloween alkalmából saját maga és az ismerősei szórakoztatására. A megvalósításhoz pedig sokan csatlakoztak, a város különböző pontjain pedig több segítőkész felnőtt is várta őket, hogy érkezésük során édességgel kínálja a résztvevő gyerekeket, fiatalokat. Azok, akik összetalálkoztak a vidám társasággal, fényképeket készítettek velük, kedves szavakkal illették őket.

Mint mondták, végül az esős idő ellenére is megteltek az édességes zsákok és minden résztvevő rémesen jól érezte magát.

– A velem tartó gyerekek között jónéhány fogyatékkal élő fiatal volt. Ez azért lényeges, hiszen itt nem volt közöttük megkülönböztetés, a gyerekek örömmel voltak együtt mindannyian. Az ilyen alkalmak nem csak az ifjoncoknak, hanem a felnőtteknek is fontos tanulságokat hordoznak. Megmutatják, hogy az elfogadás és az együttműködés mindenkinek jót tesz és lehetőséget teremt, hogy minden gyerek úgy érezze magát, mint a csoport teljes jogú tagja. Az idei Halloween emlékeztetett bennünket arra, hogy a különbségek nem akadályok, hanem értékek és az együtt töltött idő során mindenki gazdagabbá válik – tette hozzá Vanessza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.