- hirdetés -

Bár jelenleg még tart az őszi szünet, a diákoknak érdemes előkapni a naptárjaikat és feljegyezni néhány fontos időpontot, ha idén érettségiznek vagy írnak felvételi vizsgát. Mutatjuk, mikre kell figyelniük novemberben.

Ha valaki egyetemista vagy valamilyen felsőoktatási szakképzésben tanul, akkor még a holnapi napig, november 3-ig pályázhat a Bursa Hungarica ösztöndíjra. Ezt olyan nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkező hallgatók kaphatják, akik a szociális helyzetük alapján rászorulnak a támogatásra. A pályázat bővebb részleteiről és tudnivalóiról honlapunkon is írtunk.

Valamivel több, mint egy hét pihenő után, november 6-án kell visszaülniük az iskolapadba a diákoknak, onnantól kezdve pedig indulhat a visszaszámlálás a téli szünetig, ami 7 hét múlva kezdődik. Október 27-én értek véget az őszi írásbeli szezon érettségi vizsgái. Az érettségik először majd az emelt szintű szóbeli vizsgákkal folytatódnak november 9-13. között, majd a középszintű szóbelik jönnek november 20-24. között.

Ha valaki szeretne jelentkezni valamelyik egyetem vagy főiskola februárban induló képzésére, azt legkésőbb november 15-ig teheti meg online, az E-felvételi rendszerében, a jelentkezés hitelesítése pedig Ügyfélkapun keresztül lehetséges.

Szintén november 15-ig teszi közzé az Oktatási Hivatal a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok jegyzékét. Orosházán hagyományosan a Táncsics Mihály Gimnáziumban szokták megírni a magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából álló feladatsorokat a nyolcadik osztályos diákok. Magára a középiskolai felvételire november 30-ig lehet jelentkezni, fontos azonban tudni, hogy ez nem váltja ki magát a középiskolai jelentkezést, aminek a határideje február 21.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.