- hirdetés -

Irány a Rock Klub! A szombati lesz az idei utolsó élőzenés est a Pacsirta utcai rendezvényudvarban. Igazi kuriózumnak ígérkezik ez a rendezvény, hisz két olyan helyi zenekart hallhatunk, akik most játszanak először orosházi közönség előtt.

A SMUDGE CITY 19 órakor kezd, majd 20.30-kor a Kőóriás csap a húrok közé. Az utóbbiról még sosem hallottunk korábban, úgyhogy megkértük a banda egyik tagját, Törköly Marcit, meséljen néhány mondatot a formációról.

– Alternatív rockzenét játszunk, és persze mint mindenki, mi is rocksztárok akarunk lenni. Szeretünk dalokat írni, és azokat a nagyközönség előtt eljátszani. Az első próbánk 2022. november 11-én volt. Az öcsém, Törköly Csaba és az unokatesónk, Kecskeméti Imre már egy ideje jammelgettek együtt, ám ekkor én is csatlakoztam hozzájuk. És milyen jól tettem, hiszen mostanra összetettünk egy egyórás műsort hármunk dalaiból, ötleteiből. Nagy kedvencük a Szalmazsák, hisz ezzel kezdődött minden, vagy a Giccsparádé, ami egy bohóckodós improvizálásból született. Az egész dal klisékből áll, innen a címe is, de mi nagyon szeretjük. Reméljük, nektek is tetszeni fog – fogalmazott a basszusgitáros, énekes Marci.

A Kőóriás tagjai: Törköly Csaba gitár, ének, Törköly Márton ének, basszusgitár, billentyű, Kecskeméti Imre, dob. Fotó: Törköly Márton tulajdona

A SMUDGE CITY zenekarról korábban már olvashattak az OrosCafé követői, nemrégiben megírtuk, hogy a banda megnyerte az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó program regionális fordulóját. Tóth Sándor így mesélt nekünk stílusukról.

– Alakulásunkkor az alapkoncepciónk az volt, hogy egy élő hangszerekkel kísért R&B formációt hozzunk létre, de már az első próbák alakalmával érzékelhető volt, hogy kevésbé lesz tisztán behatárolható a stílusunk. A zenekar minden tagja más zenei közegből érkezett, a népi énekestől a fúvós zenekari trombitáson át a metál basszusgitárosig bezárólag mindenféle irányzat képviselője megtalálható a SMUDGE City-ben, így a zenénk, illetve a megírt dalok nagy része kísérletező hangvételű. Ha jellemezni kellene, a stílusunk alternatív és R&B elemekkel színezett modern zene helyenként bluesos, soulos futamokkal – fogalmazott a gitáros.

Az ingyenes koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a zenekari tagok!

Kiemelt kép: SMUDGE City tulajdona

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.