- hirdetés -

A Fesztivál Akadémia Budapest mesterkurzusán vettek részt október 25-én a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az országos, sőt országon is átívelő kezdeményezés alkalmából érkező mesterpedagógusok később egy hangversennyel is megörvendeztették a diákokat és az intézmény vendégeit.

Maga a kezdeményezés még három évvel ezelőtt indult el a magyar zeneoktatásért, a zenetanárokért és a magyar zene jövőjéért. A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás, hegedűművész házaspár által indított program lényege, hogy a zenetanárok és zenét tanuló növendékek egy kis inspirációt, segítséget, valamint tanácsokat és ötleteket kaphassanak a résztvevő mesterpedagógusoktól.

– És nemcsak a továbbtanuló növendékek részére tartják ezeket a foglalkozásokat, hanem a zenét csak szimplán kedvelő diákok is ugyanúgy csatlakozhatnak ilyenkor. De persze a különleges tehetségű gyerekek fejlődését, tanulmányait is támogatják. Gondolok ezzel többek közt a nemzetközi Hubay Jenő Hegedűversenyre és a Fehér Ilona Hegedűversenyre. Ma pedig a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola lehetett az oktatás helyszíne – hangsúlyozta az intézmény igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva.

Orosházára végül Győri Noémi fuvolaművész, Kemenes András zongoraművész és Perényi Eszter hegedűművész érkezett és tartott a gyerekeknek vagy akár tanáraiknak órákat több délelőtti és délutáni időpontban is a szerdai nap folyamán. Ezzel azonban még nem volt vége a programsorozatnak, hiszen a szakmai napot délután egy hangversennyel folytatták, melynek szintén a Művészetek Háza adott otthont. A növendékek és tanáraik így hasznos újdonságokkal, tapasztalattal lettek gazdagabbak.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában pedig a következő napon sem áll meg az élet, csütörtök délután 15 órától tartják tökfaragó családi napjukat az Ady Endre utcán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.