- hirdetés -

Október 21-22-én, immáron 15. alkalommal rendezték meg Orosházán a Pintér Attila emlékverseny. Az orosházi egyesületet U11-es korosztályban négyen képviselték. Az ASE Orosháza beszámolója következik Simon Viktor edzőtől.

„A legfiatalabb Csík-Darabos Évi volt, aki mindössze 9 éves, és csoportjából nem jutott tovább, ellenben sikerült az egyik mérkőzésén szettet nyernie. Szőke Anna egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a csoportjában, ami főtáblára való bejátszást ért, ezt is sikerrel vette. A főtáblán legjobb 8 közé jutásért igen erős ellenfelet kapott, győznie azonban már nem sikerült. Ez is szép eredmény Annától. Sánta Elenának a csoportban nem akadt legyőzője, a 16-os főtáblán is sikerült 2:0-ás hátrányból nyernie Szondy Sára (Statisztika) ellen, majd a legjobb 4 köze jutásért kapott ki Vass Boritól (Szombathely). Ez a ranglistaversenyeken elért eddigi legjobb eredménye. A fiúknál ebben a korosztályban Kéri Kristóf szerepelt, a három fős csoportjában nem sikerült győznie.

Az U13-ban Sánta Elena csoportjában egy mérkőzést nyert, ami szép teljesítmény, a főtáblás bejátszó mérkőzésen ellenfele már jobb volt. Klubtársához hasonlóan zárt Vashegyi Regina is, a bejátszó mérkőzésén minimális különbséggel 3:2-re maradt csak alul nyírbátori ellenfelével szemben. Regina mindent megtesz, hogy felzárkózzon a korosztályában. Vadász Réka csoportját és a főtáblás bejátszó mérkőzését is sikerrel vette, azonban a főtáblás mérkőzése előtt rosszul lett, így is vállalta játékot, és döntő szettben maradt minimális különbséggel alul.

Bényei Nelli 4. kiemeltként kezdte a versenyt, egy könnyebb majd egy nehezebb ellenfél után, a legjobb négy közé a nála fiatalabb de nagyon tehetséges Vass Bori ellen, óriási csatában döntő szett 16:14-re maradt alul, így sajnos az éremszerzés elmaradt. A verseny második napján a serdülő korosztály kapott lehetőséget. Két páros képviselte az ASE Orosházát, a Vashegyi – Fenyvesi (Kiskunmajsa) és a Bényei – Vadász kettős, mindkettő 3:0-ra alulmaradt ellenfelével szemben. Az egyéni küzdelmekben Gálik Bogi négy fős csoportjából nem jutott tovább.

Vashegyi Regina egy győzelme kevés volt a főtáblára jutáshoz, a vigaszversenyen azonban harmadik helyezést ért el.

Vadász Réka két győzelemmel továbbjutott, és a versenyszám győztesétől, Bender Borostyántól (Debrecen) kapott ki.Bényei Nelli mindkét csoport ellenfelét legyőzve került főtáblára, ahol első körben Váradi Emma (Dunaharaszti) ellen kiélezett küzdelemben győzött, majd a legjobb nyolc közé jutásért egy színvonalas mérkőzésen Szögi Szonja (Szeged) ellen 3:1-re kikapott.

A kétnapos utánpótlás verseny megrendezésében ismét főszerepet vállalt az egyesület szakmai referense Bogdánffy Csaba. A versenyzőket Benkő Anett és Simon Viktor edzők segítették.

A verseny részletes eredményei ezen a linken érhetők el.

Fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.