- hirdetés -

Mozgalmas év volt ez az orosházi autómodellezők számára. Falunapokon vettek részt, gyermeknapot és nyíltnapot szerveztek, külföldi versenyeken mérettették meg magukat mindemellett pedig két új taggal bővültek. A programok azonban itt nem érnek véget, október 22-én a Kelet Kupával a téli szezon is kezdetét vette.

Utoljára a Rákóczitelepi napon találkozhattak az orosháziak az autómodellezőkkel. A csapat akkor kiállítóként érkezett az eseményre, hogy a rákóczitelepiek is jobban megismerhessék őket.

– Sokan tudják, hogy van itt egy pálya, de azt nem tudják, hogy az valóban működik. A Telepi Mulatságon sok mindennel készültünk a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hoztunk többek között traktorokat, modellautókat, amiket ki is tudtak próbálni. Úgy vettük észre, nagyon örültek neki, hiszen folyamatos sorban állás volt, úgyhogy nem győztük tölteni az akkumulátorokat. Valamilye szinten már ismerős volt a helyzet, hiszen sokszor fordult már elő ez gyereknapokon, falunapokon, ahol jártunk – mondta boldogan Pap János.

A csapat kiemelte, az egyesület számára ez a legjobb év volt. Jártak Franciaországban, Olaszországban, nyíltnapot és gyereknapot rendeztek, október 22-én pedig a téli szezon is elindult a Kelet Kupával. Az első versenyről ismét szép eredményekkel tért haza a csapat. 5T Sport kategóriában Pap János első, 5T Pro kategóriában pedig a dobogó mindhárom helyét elhozták az orosháziak: Kónya Szabolcs első, Gibala Ferenc második, Rosinsky Norbert pedig harmadik helyezett lett. Open kategóriában az orosházi Gellén Attila ért el szép eredményeket, Truck kategóriában pedig Pap János és Kordován Attila hozták el a második és negyedik helyet. Emellett WGT és Forma-1 kategóriákban is orosháziak, László Gábor és Rosinsky Norbert állhatott a dobogó legfelső fokára.

– A sárrétudvari verseny októbertől egészen márciusig tart. Karácsony után és szilveszter előtt pedig egy saját programmal is színesítjük az eseményeket. Ilyenkor egy élményautózás keretében gyűlik össze a csapat, beszélgetünk és süteményt eszünk – mondta Pap János. – A jövőre nézve hatalmas terveink vannak. Európa Kupa is lesz, valamint más külföldi versenyekre is szeretnénk elmenni. Emellett Orosházán egy olyan sportkomplexumot kívánunk felépíteni, ahol helyet kap egy új modellpálya, ahol már Európa Kupát vagy magyar bajnokságot is lehet rendezni. Mindez pedig turistalátványosságként, a városnak is egy plusz dolog lenne. Nagy célokat tűztünk ki, reméljük meg is tudjuk valósítani ezeket – tette hozzá.

A csapat nem csak eseményekben bővelkedett, de két új ember is csatlakozott hozzájuk. Ács Csaba és fia sokáig csak az út mellől nézték, amikor gyakoroltak a modellezők, egy nyílt nap alkalmával aztán beleszerettek az autózásba.

– Szerintem ez a csapat egy nagyon jó baráti társaság. Jelenleg is kint vagyunk még a pályán, habár már sötét van, de zseblámpákkal világítunk a gyerekeknek, akik még autóznak – mondta az interjú készítése közben Ács Csaba. – Igaz én még az autózáshoz nem nagyon értek, mint lelkes apuka csatlakoztam, de ha minden jól sikerül, akkor igazán nagy jövő elé nézhet a csapat – emelte ki.

Orosházától nem idegen a modellezés, hiszen Nóbik Gyula annak idején világbajnoki futamot is rendezett Gyopároson a hajós szakággal. Az autómodellezők fő célja így az, hogy a város ismét felkerüljön a modellező térképre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.