- hirdetés -

Pénteken Gádoroson, a már működő Mini Bölcsődénél tartott tájékoztatót Erdős Norbert Országgyűlési képviselő, Szilágyi Tibor, Gádoros polgármestere és dr. Olasz Imréné, Dombiratos jegyzője.

A nemrégiben átadott mini bölcsőde előtt megtartott tájékoztatón elsőként a dombiratosi jegyző számolt be arról, hogy a település részére megítélt, hárommillió negyvenkilencezer forint REKI támogatás és a barnakőszén pályázaton megnyert közel egymillió forint megérkezett. Előbbi összeget közüzemi számlák kiegyenlítésére használta fel az önkormányzat. A barnakőszén vásárlása is megtörtént, melyet a rászoruló családok közt osztanak szét, segítve ezzel a téli fűtésük megoldását.

Másodikként Szilágyi Tibor, Gádoros polgármestere tájékoztatta a jelenlevőket a település által elért sikerekről. A településvezető elmondta, nagy öröm számára és a gádorosiak számára, hogy elkészült és október elseje óta teljes létszámmal üzemel a nyolcvankilenc milliós beruházással létrehozott, két csoportos mini bölcsőde.

– Az intézmény lehetővé teszi a három évnél fiatalabb kisgyerekek elhelyezését, ami eddig nem volt megoldott, illetve öt új munkahelyet is teremtett. Gádoros is a megnövekedett közüzemi számlák kiegyenlítésére fordította a 7,6 milliós REKI támogatást. Településünk 2,3 millió forintot nyert a Belügyminisztérium barnakőszén pályázatán. Ebből 625 mázsa szenet tud vásárolni és a rászoruló családoknak kiosztani az önkormányzat – tájékoztatott a polgármester.

Erdős Norbert az elkészült Mini bölcsőde előtt jelentette be a gádorosiakat érintő jó híreket (Fotó: Nagy Kristóf)

A további jó híreket Erdős Norbert, Dél-Békés országgyűlési képviselője osztotta meg a jelenlevőkkel.

– Csanádapáca és Kardoskút után Gádoros is sikeresen pályázott az energetikai pályázaton. A megnyert összeg a Gondozási Központ energetikai felújítását fogja szolgálni, közel 100 millió forint értékben. A bentlakásos intézményben valósulhat meg ebből az összegből a nyílászárók cseréje, az épület szigetelése, hőszivattyús fűtés beépítése, és a napelemes rendszer kiépítése. Ezen felül több, mint 200 millió forintot nyert Gádoros a Belterületi utak felújítására kiírt pályázaton. Két és fél kilométer belső út újul meg a községben. Meggyőződésem, hogy jó helyre került ez a pénz ezen a településen – tette hozzá a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.