- hirdetés -

A Művészetek Házában léptek fel az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A nagysikerű kamarakoncerten a hegedű-cselló-gitár szakos tanulók és tanáraik mutatkoztak be az érdeklődők számára.

A Vonós Szakmai Napok egyik eseményeként rendezett hangversenyt a művészeti iskola október 18-án. A kamarakoncertek során a gyerekek és pedagógusaik közös, csoportos produkciókkal készültek. Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény vezetője kiemelte, a társas zenélés nagyban segíti a közösségi szellem, a hagyományos értékek kialakítását.

A hegedű-cselló-gitár szakos tanulók koncertját óriási érdeklődés övezte, teltház előtt csendülhettek fel a különböző ismert dallamok. A sikerre való tekintettel, a koncert folytatásaként a művészeti iskola több szakmai kurzust is megvalósít. A Fesztivál Akadémia Budapest országjáró-mesterkurzusának célja, hogy kiemelt odafigyeléssel, egyedi támogatással segítse az alapfokú zenei intézményekben tanuló diákokat. Inspirálja őket, hogy a továbbiakban is ugyanilyen odaadással ragadjanak hangszert.

Fotók: Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

Október 25-én a hegedű, fuvola és zongora szakosoknak tartanak kurzust, míg 26-án a gitárosok szakmai napjával folytatódik a rendezvénysorozat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.