- hirdetés -

A város legfiatalabb tagjait várták október 18-án a Petőfi Művelődési Központba, a hagyományos babaköszöntőre. A kicsiket már érkezéskor levették a lábukról egy-egy mesekönyvvel, majd az esemény folyamán minden szülő átvehette azt a kis indulócsomagot, mellyel az önkormányzat szeretné támogatni a családokat.

A már hagyománynak számító köszöntőre 97 babát vártak, akik 2023. január 1. és június 30. között jöttek a világra Orosházán. Az önkormányzat örömére sokan éltek a meghívással, így hamar megtelt a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-terme. A város legifjabbjait és szüleiket elsőként a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai köszöntötték verssel és énekkel, majd Dávid Zoltán polgármester vette át a szót.

– Úgy gondolom, ez egy nagy csoda egy család életében, hiszen egy baba érkezésénél szebb dolog nincs. Ahogy az idő telik, egyre több fontos pillanatot őrizhetnek meg emlékeikben. Nagyon figyeljenek oda azonban, mert gyorsan eltelik az idő, és egy pillantás alatt már azok mondanak verset itt, akik most még az ölükben ülnek – mondta Dávid Zoltán polgármester. – Úgy gondolom, ennél jobb érzés egy polgármesternek nem lehet. Az önkormányzat pedig mindenben igyekszik segíteni a családokat – hangsúlyozta.

Az idei indulócsomagban egy rágókát, egy köszöntő levelet, egy babanaplót és egy 25 ezer forintos támogatást kaptak a szülők, melyet személyesen a polgármestertől vehettek át.

– A rendezvény egy nagyon jó ötlet, hogy a városvezetés támogatja Orosháza ici-pici tagjait is. A mi Norinánk június 2-án született, az utalvány pedig nagyon segítség lesz, hisz ebből tudunk például pelenkát, cumisüveget, néhány ruhát és esetleg játékokat venni a babánknak – mondta Kovács Nóra.

A kijelentéssel Szűcsné Komlósi Anita is egyetértett, aki harmadik gyermekével, Olivérrel érkezett az eseményre. Az édesanya elmondta, legutóbb hét évvel ezelőtt vettek részt a köszöntőn, melyet nagyon jó kezdeményezésnek tart, és mindig szívesen jöttek. Kisfiát már az első ajándék mesekönyv levette a lábáról, de az utalványt is lesz mire használniuk, hiszen ahogy fogalmazott, mindig szükség van valamire.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.