- hirdetés -

Hagyományos nyárzáró és őszköszöntő rendezvényét tartotta meg október 14-én a Nagycsaládosok Egyesülete. A tökfaragó napon többek között udvari játékokkal, különböző kézműves foglalkozásokkal és természetesen tökfaragással is várták vendégeiket.

Gyerekzsivajtól volt hangos a Nagycsaládosok Egyesületének Ady utcai háza október 14-én, ekkor rendezték meg ugyanis egyik kedvenc programjukat, a tökfaragó napot. Nemcsak a gyerekek, a felnőtt vendégek körében is nagy népszerűségnek örvend ez a már nagy hagyományokra visszatekintő rendezvény, ami az egyesület nyárzáró és egyben őszköszöntő programjának számít.

Az egyesület elnöke, Benedek Szilvia elmondta, hogy ez egy kiváló lehetőség számukra egy utolsó nagyobb szabadtéri találkozáshoz, nagy örömükre pedig szombaton is derült, napsütéses idő köszöntött rájuk, így minden adott volt a jó szórakozáshoz.

– A mai rendezvényünk egyik különlegessége, hogy támogatást kaptunk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségétől, így az adai egyesület tagjait is vendégül láthattuk. Tökfaragással, udvari játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, tökös muffin sütéssel, gyermekvetélkedőkkel és egy közös ebéddel is készültünk, mindenki nagyon jól érezte magát – nyilatkozta Benedek Szilvia.

Hozzátette, hogy az év maradék két hónapjában is készülnek programokkal, tervben van egy közös adventváró rendezvény és egy Márton napi rendezvény is, év végén pedig a közös karácsonyváró, ami szintén minden évben a kiemelt eseményeik közé tartozik. Velez Teodóra az Adai Tűzsziget Tisza Menti Nagycsaládos Egyesület tagjaként érkezett és csatlakozott a programhoz.

– Örömmel fogadtuk el az orosházi egyesület meghívását, hiszen régi, jó kapcsolat a miénk, ami az ezredfordulóig nyúlik vissza. Évente legalább egyszer találkozunk, vagy mi látogatunk el ide, vagy ők jönnek hozzánk – emelte ki Teodóra, aki a következő mondattal foglalta össze a programot: Egy ilyen tökéletes töknapot nem lehetett kihagyni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.