- hirdetés -

Az októberi versenynaptár igencsak sűrű a birkózók számára. Megmérettetnek az egészen fiatalok, a Diák I és a Diák II korcsoport, az U15-ös korosztály és a görögországi világbajnokságon a veterán birkózók is.

Mindjárt a hét végén, pontosabban 14-én szombaton Diákolimpiai területi döntőt rendeznek Orosházán, az Eötvös csarnokban a Diák I és a Diák II korcsoport számára. Itt dől el, hogy kik vehetnek részt a két korosztály október végi, illetve november eleji országos döntőjén. A birkózást szerető orosházi közönség láthatja a jövő versenyzőit, felmérheti felkészültségüket és persze szurkolhatnak a hazai versenyzőknek is.

A rá következő szombaton a Vasas csarnokában rendezik a szabadfogású utánpótlás csapatbajnokságot és ezen a héten, 17-22-ig a görögországi Loutraki ad otthont a Veterán Világbajnokságnak, ahol az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) vezetőedzője, Páli Sándor személyében lesz orosházi érdekeltség, aki szőnyegre lép a magyar veterán válogatott tagjaként. Az előjelek ez utóbbi versenyre nem a legjobbak:

A Spartacus edzője Páli Sándor (középen) versenyzőként utolsó világversenyére készül (Fotó: OSBK)

– Ez lesz az utolsó világversenyem. Ebben a hónapban betöltöm a hatvanat, ami a szövetség szabályai szerint a felső korhatár. Régebben voltak idősebb versenyzők is, de sajnos több sajnálatos baleset is, ami miatt ezt a döntést meghozták. Közel sem mondható ideálisnak a felkészülésem. Két hónapja volt egy achilles ín szakadásom, a magyar bajnokságon is sérülten vettem részt. Kérdezték is, hogy visszalépek-e. Ez a sérülés a felkészülést is hátrányosan befolyásolja. Túl nagy reményeket nem fűzhetek ehhez a világbajnoksághoz, de biztos hogy mindent meg fogok tenni a sikerért. Ha a lábam nem is, a szívem vinni fog. Nagyon boldog lennék, ha a két fogásnem valamelyikében érmet sikerülne szereznem. Több, mint húsz világversenyen vettem részt, négy érmem van, egy újabb érem szép búcsú lenne a versenyzéstől. Egy korszak most biztosan lezárul az életemben, egy szép élménnyel szeretném befejezni – fűzte hozzá Páli Sándor.

Az Európa-bajnok, Szél Anna (j) sérülése miatt nem lehet ott a tiranai vb-n (Fotó: OrosCafé)

Szintén ebben a hónapban, a veterán vb-t követő héten 23-29-ig, Albániában, Tiranában rendezik az U23-as világbajnokságot, ahol sajnos nem lesz ott az OSBK Európa-bajnok klasszisa, Szél Anna. Anna még sérülése utáni rehabilitációját végzi nem lehet ott a világversenyen bármennyire szeretne és bármennyire szeretnénk mi, szurkolók.

Október végére is marad még izgulni valója a birkózást szerető orosházi közönségnek. Hajdúszoboszlón, az U15-ös Diákolimpián biztosan lesznek orosházi birkózók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.