- hirdetés -

A második, vagyis a befejező évébe érkezett a Vörösmarty iskola Erasmus+ pályázata. Ezúttal portugál és francia iskolákkal fűzték szorosabbra a kapcsolatukat.

Az elmúlt 11 program számos témát érintett és több diáknak adott lehetőséget más kultúrák megismerésére, a partnerországok tanulóival az együttműködésre és a személyes találkozókra.

– 2022 szeptemberében kezdte az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola „Playful Education – Learning with Games”, azaz Játékos Oktatás – Tanulás Játékokkal című 2022-1-HU01-KA210-SCH-000082956 szerződésszámú programját, melyet portugál és francia partnerintézményével közösen valósít meg. Idén is számos játékos feladatot oldanak meg a diákok: megtervezik a jelen játékát és el is készítik azt 3D-tervezéssel, társasjátékot alkotnak, újrahasznosítható anyagokból hoznak létre játékokat, szem előtt tartva az iskola ÖKO-tevékenységeit, valamint bemutatják kedvenc játékaikat a külföldi társaiknak – osztotta meg a részleteket Szalók József pedagógus.

Élményekkel teli programokon vettek részt a diákok (fotó: iskola)

Nem csak itthon folyik a munka, hiszen október elején a francia partnerintézmény látja vendégül a partnerség tagjait, így a magyar iskolából is kisebb delegáció utazik Savenay-be, hogy együtt dolgozzanak a diákok.

A programról többet a www.comeni.us oldalon lehet olvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.