- hirdetés -

Céltudatos és kitartó gyerekek töltötték meg a Bogárzói lóversenypályát október 3-án. A körzeti mezei futóversenyre rengeteg fiatal érkezett, hogy megmérettesse magát kortársai között. A helyi iskolák mellett a környező települések intézményeiből is eljöttek, hogy aztán a Diákolimpia legjobbjai továbbjussanak a megyei fordulóra.

A bemelegítés után az első korcsoportos fiúk felvezetésével kezdődött meg a mezei futóverseny október 3-án, délután. Az idei versenyre 13 iskolából összesen 700 tanuló – 332 fiú és 368 lány – nevezett. Az orosházi intézmények mellett Tótkomlósról, Békéssámsonról, Csanádapácáról, Csorvásról, Pusztaföldvárról és Nagyszénásról is érkeztek. Patyiné Bogdánffy Ágnes, a Táncsics Mihály Gimnázium testnevelőtanára elmondta, a gyerekek mindig nagyon izgatottan lépnek a pályára, olyanok, mint a kiscsikók.

– Ez az izgatottság ugyanakkor pozitív is, hiszen ebből is látszik, hogy fontos nekik az, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Az eddigi első helyezettek nagy örömmel az arcukon jöttek az asztalokhoz, ezért is jók ezek az események, hiszen évről-évre megtapasztalhatják ezt az érzést a fiatalok – mondta a tanárnő. – A futás az egyik legegyszerűbb sport, nem kell hozzá más, csak akaraterő, valamint mint minden sportág ez is kitartásra tudja tanítani a gyerekeket. Ennek köszönhetően a verseny során az is jó érzéssel tud távozni, aki utolsóként ér be, hiszen hiába végzett a mezőny végén, saját magát mégis legyőzte azzal, hogy végig csinálta – hangsúlyozta.

Az első korcsoportosok 600 métert futottak, míg a második korcsoportnak már az 1000 méterrel kellett megbirkózniuk. A harmadik korcsoportos lányok már 1200, míg a fiúk 1600 métert futottak. Ezután a legidősebbek zárták a mezőnyt, a negyedik korcsoport lányai 1600, míg a fiúk 2000 métert, vagyis több mint egy teljes kört futottak.

– Eléggé elfáradtam – mondta Petrovics József Bence, a Czina Sándor Tagintézmény tanulója, aki a második korcsoportos fiúk között elsőként ért célba. – A taktikám az volt, hogy először megtartsak egy jó tempót, aztán a végén jobban meghúztam. Már másodszor veszek részt mezei futóversenyen, tavaly 12. lettem, így most örülök neki, hogy sikerült elsőként a célba érni. A családom is örülni fog az eredménynek, és nagyon várom már a megyei versenyt – tette hozzá.

– Szeretek futni. Szerintem nagyon fontos a sport, hiszen ezzel egészségesek maradhatunk. Az én taktikám az volt, hogy az elején jobban megnyomtam kicsit a futást, a verseny közepén aztán gyűjtöttem egy kis energiát, így a végén ismét több erőt bele tudtam adni – mesélte Kolozsvári Ramóna, aki a 2. korcsoportos lányok között ért elsőként a célba. – Tavaly is voltam már, akkor harmadik lettem. A megyei versenyre is úgy fogok készülni, mint erre, az iskola körül futjuk a köröket. –  tette hozzá a csanádapácai lány.

Amíg az idősebb korosztály versenyzői még futottak, addig az első és második korcsoport már megkapta az érmeket. A verseny során az egyéni legjobbakat, és az iskolák csapatait is külön díjazták.

Az elért eredményekkel később frissítjük a cikkünket.

Fotók: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.