- hirdetés -

Rendhagyó eseménnyel készült óvodásainak az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodáinak Ifjúság utcai Telephelye. A Mackó csoport termébe érkezve rengeteg festmény tárult a gyerekek szeme elé, melyeken macskák, rovarok, madarak szerepeltek. Az Állatok Világnapja alkalmából rendezett kiállításon két orosházi művész alkotásaival ismerkedhettek meg.

Ez már egy nagyon-nagyon régi ünnep, ami azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet az emberek és állatok közötti barátságra – mondta Bellák Anikó óvoda pedagógus a gyerekeknek, majd felhívta figyelmüket arra is, mit lehet és mit nem lehet csinálni egy kiállításon.

– A gyerekek közül sokan még nem találkoztak ilyen tárlattal, így amikor az interneten belefutottam az ovigaléria ötletébe, úgy döntöttem, hogy ide is szervezünk egyet. Az Állatok Világnapja alkalmából Benkő Zsuzsanna és Szonda Lajos művészeket hívtuk meg, akik örömmel hozták képeiket, hogy a fiatalok megcsodálhassák. A cicák és madarak mellett különböző rovarokról készült képek is érkeztek, ezek képviselték az állatvédelmi témahetünk „nemszeretem” állatait – ismertette Bellák Anikó.

Benkő Zsuzsanna már nyolc éve foglalkozik alkotással. Képein leginkább macskák szerepelnek, hiszen macskamentőként nagyon közel állnak szívéhez ezek az állatok. Utcáról, gyártelepekről viszi haza az árva, beteg cicákat, akik nála új otthont találnak. Éppen ezért a művész nagyon fontosnak tartja ezt a napot. – Ezek a gyerekek jelentik a jövőt, rajtuk múlik, hogy a következő generációk hogyan bánnak az állatokkal – hangsúlyozta Zsuzsanna.

– Körülbelül tíz éves koromban kezdtem rajzolni, igaz akkor még csak a tankönyveim margójára kerültek különböző kis rovarok. A képeimmel igyekszem minél élethűbben megjeleníteni az állatokat, hogy kifejezzem azok jellegzetességeit. Legyen akármilyen apró, vagy nagy, ezek az élőlények a környezetünk részei, éppen ezért fontos, hogy mindegyikkel ugyanúgy törődjünk – mondta Szonda Lajos.

A gyerekeknek nagyon tetszett a kiállítás, hiszen az óvodán belül még sosem tartottak hasonló rendezvényt. Szalai Fanni, a Pillangó csoport tagja elmondta, otthon is több állatot tartanak, lovakat, kecskéket, kutyákat, így számára nagyon fontosak az állatok, mindegyiket szereti. A kiállítás képei közül külön kiemelt egy piros kismadarat, amelynek színei és szépsége a leginkább elnyerte tetszését.

Fotók: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.