- hirdetés -

Az életmentő vérre, vérkészítményekre egész évben nagy szükség van. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) munkáját véradások szervezésével segítő Magyar Vöröskereszt különleges alkalmak beiktatásával is igyekszik több lehetőséget biztosítani a véradóknak. Októberben is lesznek ilyenek.

Évek óta hagyomány, hogy az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába is beillesztenek egy véradást. Idén sem lesz ez másként. Október 4-én reggel nyolctól délig várják a segíteni vágyókat a könyvtárban.

(Fotó: Horváth Bence)

A Reformáció napja alkalmából a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is várják, nem csak tanár, szülő véradóikat, hanem mindenki mást is, akinek ezen a napon van alkalma, lehetősége vért adni. Az Előd utcai iskolában október 12-én, szintén nyolctól délig lesz lehetőség a véradásra.

Október folyamán a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete, a fentiek mellett két olyan véradást is beiktatott, amelynek helyszíne ugyan a Véradó Állomás, időpontja azonban eltér a megszokottól, hogy azok a donorok is nyújthassák karjukat, akik számára a hagyományos időpontok valami oknál fogva nem megfelelőek. Október 5-én délután, 12-18-ig, október 11-én (szerdán) 8-12-ig lesz ez a két, eltérő időpontú alkalom.

Természetesen a többi – megszokott időpontban megtartott – véradásra is szeretettel hívják és várják a segíteni vágyókat. A Véradó Állomáson – a fentiek mellett – Október 3-án, 10-én, 13-án, 19-én, 24-én, és 26-án is a vért adni szándékozók rendelkezésére állnak.

Véradó lehet az, aki 18. életévét betöltötte, de nem idősebb 65 évesnél, legalább 50 kg súllyal rendelkezik és egészségesnek érzi magát. A véradás önzetlen cselekedet, mellyel beteg embertársainkon segíthetünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.