- hirdetés -

Kolarovszki Nóra orosházi fitnesz modell, személyi edző a hétvégén rendezett IBFF Predator Kupán kiérdemelte az abszolút bajnoki címet. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a kategóriájában, a Miss Bikini versenyzők között lett a legjobb, hanem az összes női kategória nyertese közül is őt választotta a zsűri a legfelkészültebbnek.

Nüansznyi különbségek, egy átlagember szemében szinte láthatatlanok, mégis ezeken múlik, hogy a magát megmérettető első vagy hatodik lesz a mezőnyben. Most, az őszi szezonban is erős volt a felhozatal az IBFF nemzetközi versenyén, Kolarovszki Nóra mellett kilenc hölgy állt színpadra Miss Bikini kategóriában.

– Nőiesen sportos alkat, ezt kellett nekünk prezentálni a színpadon – mesélte Nóri. – Ebben a kategóriában azt várták, hogy látszódjon, rendszeresen sportolunk és folyamatosan odafigyelünk magunkra. Szép széles hát, karcsú derék, lapos has, kerek fenék, izmos combok, ezek a legfontosabb szempontok az izomzat tekintetében. Nagyon fontos a vállak kidolgozottsága is, de nem szabad erezettnek lenniük. Ezek a kritériumok csak részei az egésznek, legalább ennyire fontos az is, hogyan tudjuk mindezt megmutatni a bírák és a nézők előtt. Nemcsak az alakot pontozzák ugyanis, hanem a pózolást is. Az edzőmmel, Harkai Franciskával ezt is minden találkozásunkkor gyakoroltuk, hogy tényleg ki tudjam nyitni a hátam, meg tudjam mutatni a vállaim, meg tudjam feszíteni a combjaimat.

A saját I-séta, azaz a személyes koreográfia mellett még fél órán keresztül pózoltak a hölgyek a színpadon, ilyenkor egyszerre figyelte mindannyiukat a zsűri. Egymás mellé kihívták a versenyzőket, és összevetették az adottságaikat, felkészültségüket.

– Fontos, hogy úgy tudd megmutatni az izomzatod, hogy mindeközben nőies maradsz. Akkor is kecsesnek kell lenned, mikor kitartod a pózt – folytatta a fitnesz modell. – És e mellé jönnek még az olyan apróságok, mint a szép frizura, az egyedi bikini, a színben hozzá illő körmök és a hangsúlyos smink. Az ördög a részletekben rejlik. A bírák azt szeretnék látni, hogy mosolyogsz, hogy jól és otthonosan érzed magad a színpadon. Csináld a show-t! Ez a dolgod versenyzőként.

Nóri szerint fontos, hogy egy versenyző be tudja magát sorolni a megfelelő kategóriába, (ebben természetesen segítségére lehet az edzője is). Ehhez szüksége van önkritikára. Hatalmas különbségek vannak az egyes kategóriák között. Ha egy hölgy át kíván lépni a Miss Bikiniből a Sportmodellbe, hosszú évek munkája van előtte. Igaz ez akkor, ha natural versenyzőként szeretné ezt elérni.

Edzőjével, Harkai Franciskával

– Natural versenyző vagyok, semmilyen segédeszközt nem használok. Egyedül a helyes táplálkozás, a megfelelő vitaminbevitel és az edzések juttattak el idáig. A legtöbb versenyen nincs doppingvizsgálat, úgyhogy ez igazából az induló becsületén múlik. Bár azért egy hozzáértő szem sokat lát. Ha mondjuk az egyik bíró végigmért tavasszal, akkor tudja, az őszi szezonig milyen szintű fejlődést érhetek el természetes úton. Három-négy hónap alatt nem lehet csodát tenni. Ahhoz azért több idő kell – tette hozzá.

A hétvégi Budapesten szervezett IBFF Predator Kupa kvalifikációs verseny volt a közelgő világbajnokságra, amelyet október 21-én Koperben, Szlovéniában rendeznek majd meg. Kolarovszki Nóra tehát ott lesz a legjobbak között, de addig sem unatkozik. Találkozhatunk még vele a következő hetekben néhány hazai megmérettetésen.

Fotók: Kolarovszki Nóra gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.