- hirdetés -

Sokak kedvenc parodistáinak számítanak az Irigy Hónaljmirigy tagjai, akik Orosházán is számos alkalommal felléptek már. Mellis Csaba azonban régi rajongásán túl is jól ismeri az együttes két frontemberét, a Sipos-testvéreket, akikkel számos alkalommal látogatták már meg egymást. Az orosházi étterem-tulajdonos mesélt nekünk a parodistákkal való kapcsolatáról, közös programjaikról és egy speciális, éppen egy évvel ezelőtti születésnapi köszöntésről.

Már több mint 30 évvel ezelőtt, egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult meg Magyarország talán legismertebb könnyűzenei együttese, az Irigy Hónaljmirigy, akik azóta paródiák százait gyártották le és okoztak velük vidám, humoros pillanatokat közönségüknek. Az eltelt évek során természetesen Orosházán is felléptek, többek között 2017-ben augusztus 20-án vagy épp 2019-ben, az Orosházi Nyár programsorozat keretében.

De előfordul, hogy nemcsak koncertezni érkeznek városunkba.
Hát drága arany Csabikám, nyaljam meg a… – kezdte humoros születésnapi köszöntését egy videóüzenet formájában Sipos Tamás Mellis Csabának éppen egy évvel ezelőtt. Az orosházi Élmény Étterem tulajdonosát ugyanis jó barátság fűzi az énekeshez és testvéréhez, Sipos Petihez is. Közös történetük Gádorosig, az A’la Bard étterem születésnapjáig nyúlik vissza, ahova a helyszín üzletvezetője, Kristó István hívta meg őket.

– Itt adta elő Sipos Tomi az egyik leggyakrabban visszatérő figuráját, Jattos Tomit, én magam ott barátkoztam össze velük, amikor egy kis időre ott maradtak a fellépésük után beszélgetni, szórakozni. Nem sokkal később pedig Kardoskúton léptek fel, ahol már egy nagy tál palacsintával vártam őket. Közben kiderült az is, hogy a Sipos-testvérek pomázi lakosok és nekem is van egy nagyon jó pomázi barátom, akit gyakran meglátogatunk, így ott is szoktam találkozni velük viszonylag gyakrabban – mesélte el megismerkedésük történetét Csaba.

Mint mondta, már korábban is követte a munkásságukat, amióta csak megalakult a zenekar, de kiemelte, hogy a testvérpár esetében a parodizáláson túl is bőven van zenei múlt. Az együttesen kívül Péter többek között a Triász zenekarban, Tamás pedig a Sing Sing nevű formációban is énekel. És akkor itt érkeztünk el ismét ahhoz a bizonyos, éppen egy évvel ezelőtti születésnapi köszöntéshez, amit régi és új barátai szerveztek meg Csabának.

A videóban ugyanis a Jattos üdvözölte őt és halmozta el jókívánságokkal a maga sajátos stílusában.
– Ha úgy járok, akkor Gyopároson beugrok az éttermedbe és amit eszem-iszom, mindenkinek a vendége vagyok. Megmondom őszintén, 60-nál egy perccel sem nézel ki többnek. Úgyhogy gratulálok, nyalom a hangodat – hangzott el néhány örökbecsű mondat.

Mellis Csaba hozzátette, hogy a rengeteg vicces szituáción, ökörködésen túl nagyon kedves, közvetlen, két lábbal a földön járó embereket ismert meg az Irigy Hónaljmirigy tagjaiban. Bízik benne, hogy az orosháziaknak is sokszor lesz még szerencséje hozzájuk, jönnek még a városba koncertezni, hiszen a korábbi fellépéseik látogatottnak számítottak.

Az ő kapcsolata egyébként a világhírű Sylvester Stallone-al is speciálisnak számít, de az már egy másik történet…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.