- hirdetés -

A múlt héten az Árpád-kertben tartotta meg az elmúlt évek során hagyománnyá vált, Szakmák utcája nevű rendezvényét a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, szeptember 27-én pedig Orosháza és a környék általános iskoláinak a pedagógusait, képviselőit vendégelték meg és mutatták be nekik az intézmény által nyújtott lehetőségeket.

– Beiskolázási időszakunk van és ez egy kiemelt feladatnak számít ilyenkor a Kossuth-iskola életében. Úgy gondoljuk, hogy a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos diákoknak és a szülőknek nagy segítséget tudnak nyújtani ilyenkor az osztályfőnökök, a pályaválasztási felelősök vagy akár az intézményvezetők is – mesélte az intézmény igazgatója, Pörneki Attila.

Mint mondta, ezért fontosnak tartják, hogy minden évben a pályaválasztási időszak, a pályaválasztási vásárok, valamint az iskolai nyílt napok időszaka előtt meghívják magukhoz az általános iskolák pedagógusait, hogy tájékoztatást adjanak nekik arról, hogyan működik az intézmény. A szakképzési rendszer megújulásáról szoktak ilyenkor beszámolni, melyről mindig lehet újat mondani.

Ezt követően bemutatták az intézmény képzési palettáját, a technikum és a szakképző iskola által nyújtott lehetőségek, szakmák és fontos tudnivalók listáját. A Kossuth-iskola október 19-én tartja majd első nyílt napját a nyolcadik osztályos diákoknak és kísérőiknek a 2023/2024-es tanév során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.