- hirdetés -

A 33. országos konferenciáját tartotta Békéscsabán a Magyar Tehetséggondozó Társaság. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola sokoldalú tevékenységével, többek között mint Minősített Tehetséggondozó Műhely, az Európai Tehetségsegítő Hálózat tagja és Akkreditált Kiváló Tehetségpont érdemelte ki a meghívást a rangos rendezvényre.

Orosz László intézményvezető igazgató megbízásából Borombós Edit, az iskola tehetséggondozó munkaközösségének vezetője vezette végig a hallgatóságot a Vörösmartyban alkalmazott különleges tehetséggondozó módszerek során.

Tóth Margit Erika tanárnő beszámolója szerint, a békéscsabai Polgármesteri Hivatal dísztermében a plenáris ülést tehetséges gyerekek bemutatkozása tette színessé. Elsőként az iskola alkalmi kamarakórusa lépett színpadra. A 6. és 7. osztályosok műsorukkal betekintést nyújtottak Vecchitől, Kodály és Szőnyi Erzsébet művein át a kortárs szerző, Selmeczi György Ünnepi gyermekzenéjéig ívelő repertoárjukba. A megtisztelő felkérésre a kórust Dávidné Bartha Szilvia és Tóth Margit Erika tanárnők készítették fel.

Líbor Roland, Csányi Judit, Orosz László és Tóth Margit Erika a Vörösmarty iskola képviseletében (fotó: iskola)

A kétnapos rendezvény szekcióülésekkel folytatódott. Az informatikai tehetséggondozás szaktekintélyeinek ülését Csányi Judit moderátor nyitotta meg az érdeklődő hallgatóság számára: bemutatta a Vörösmarty iskolában folyó 21. századi tehetséggondozást. Őt Líbor Roland előadása követte Robotok, drónok és más csodák címmel.

A művészeti tehetséggondozás szekciójában kapott helyet az emelt szintű ének-zenei nevelés történetéről, az iskolában folyó elismert zenei nevelésről és annak módszereiről Tóth Margit Erika bemutatója.

A konferencia zárásában az elnök, prof. dr. Balog László mondott köszönetet a szervező intézményeknek, a békéscsabai Jankay és Szeberényi iskoláknak, intézményvezetőiknek és kollégáknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.