- hirdetés -

Kiskunfélegyházán rendezték a múlt hét végén a birkózók kötöttfogású diákolimpiai országos döntőjét a Diák I-es korosztály számára. A fiúk döntőjén való szereplés jogát négy orosházi birkózó vívta ki, de csak a három Spartacus versenyző vett részt.

A fiúk pénteki versenyén az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) három versenyzője szerepelhetett. Közülük a 46 kilóban versenyző Pusztai Márk remek versenyzéssel lett diákolimpiai bajnok. Nem hajtott fejet a tekintély előtt és a területi döntőn őt legyőző ellenfelét ezúttal a második helyre utasította egy jó színvonalú és izgalmas döntőben. Ugyancsak diákolimpiai bajnoki címet szerzett a +85 kilósok versenyén Pleskonics Máté, aki – ha szabad ezt mondani – simán nyerte a súlycsoportját.

Pusztai Márk kötöttfogásban is diákolimpiai bajnok (Fotó: OSBK)

A 85 kilósok versenyében Gémes Krisztiánt egy kicsit elragadta a hév a bronzmérkőzésen. Az orosházi fiú 6-2-es vezetésénél, tizennyolc másodperccel a találkozó vége előtt belement egy bizonytalan helyzetbe, amiből ő jött ki rosszul és így az érem helyett csak az ötödik helyet tudta megszerezni.

Az OBE versenyzője, Molnár Bence, az 50 kilósok közt szintén kivívta a döntős szereplés jogát, sajnos azonban egy betegség miatt nem tudott elutazni Kiskunfélegyházára.

Szombaton ugyancsak Kiskunfélegyháza volt a helyszíne a lányok Diák I, Diák II és serdülő diákolimpiai döntőnek. Az Orosházi Spartacus itt is három versenyzővel képviseltette magát.

Diák I 50 kilóban Csáki Abigél a bronzmeccsen bukott el és szerzett ezzel ötödik helyet. Az 58 kilóban induló Deák Emesének sikerült megnyernie a bronzmeccset, diákolimpiai harmadik lett. Serdülő korosztályban az 50 kilóban lépett szőnyegre a az orosházi Szűcs Letícia, aki egy gyerekkori „mumusával”, Németh Szonjával birkózott a döntőben és szenvedett vereséget. Ezt és a Spartacusos versenyzők szereplését a klub vezetőedzője, Páli Sándor értékelte:

Szűcs Letti az ezüstéremig menetelt (Fotó: OSBK)

– Lettinek sajnos ismét nem sikerült ledönteni azt a bizonyos lelki gátat, amit ha egyszer meg sikerülne tenni, nem lenne többé problémája ezzel a lánnyal. Még gyermekként többször kikapott Szonjától és kialakult egy egyfajta fóbia. Ez ellen a lány ellen másként is birkózik, mint a többi ellenféllel. Ezen dolgozni kell még. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A fiúktól két érmet vártam előzetesen, két arany lett és pár másodperc kellett volna még egy plusz bronzhoz. A lányok is hozták a várt két érmet, Lettié lehetett volna még fényesebb. Az elégedettség mellett tehát van egy kis hiányérzet is, de dolgozunk tovább, hogy ez se legyen legközelebb – értékelt a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.