- hirdetés -

Kétgólos előnyről vesztette el a mérkőzést az ULE.

A Békés vármegyei I. osztály 6. fordulójában az OMTK-ULE a Békéscsaba 1912 Előre II. csapatát látta vendégül szombaton délután. Az orosházi alakulat a mérkőzés előtt négy mérkőzésből négyszer nyert, a vendégek felemás mérleget mondhattak magukénak, egy győzelem mellett két döntetlen és 2 vereség volt a mérlegük. Buza Barnabás, az orosházi csapat szakmai vezetője a mérkőzés előtt kiemelte, hogy döntő lesz, megtudják-e törni a vendégek fiatalos lendületét. Nos, ez egy félideig sikerült.

Orosházi MTK-ULE – Békéscsaba 1912 Előre II.       2 – 3        (2 – 1)

Orosháza, 120 néző. Vezette: Hajdú Dávid (Kató Bence, Petrovszki Péter)

Orosháza: Salka – Kasuba, Huszár, Szabó Á., Papp M., Burai (Kasik), Fehér (Gedó), Darida, Bónus, Miszlai, Babolek (Szarvas). Edző: Buza Barnabás.

 Békéscsaba II.: Somogyi – Zvara (Kuzma), Csák, Hursán, Tóth B. (Urbán), Marik, Mágocsi (Sirokmán), Ilyés, Orvos, Farkas Á. (Csikós), Pusztai (Kóródi). Edző: Jakab Péter.

Gólszerzők: Huszár (7.), Miszlai (22.), ill. Pusztai (42.), Ilyés (52.), Tóth B. (55.).

A csabai fiatalok a mérkőzés elején túlságosan is tisztelték a hazai csapatot, aminek következtében a félidő közepén már kétgólos hátrányba kerültek. Az ULE „ráült” az eredményre, ami megbosszulta magát és a félidő végén szerzett váratlan vendég gól visszahozta a csabaiak számára a reményt a folytatásra. Az 52. percben szerzett potyagól összezavarta az orosházi fejeket, két perccel később már a vendégeknél volt az előny, amit a mérkőzés végéig megtartottak.

A gólok története:

A 7. percben Fehér szöglete után Huszár fejelte a labdát közelről a hálóba, 1-0. A 22. percben Babolek jobbról beívelt labdáját Miszlai bólintotta 3 méterről a kapuba, 2-0. A 42. percben Ilyés visszapasszolt labdáját Pusztai lőtte 18 méterről a léc alá, 2-1. Az 52. percben Ilyés távoli lövését védte be Salka, 2-2. Az 55. percben szöglet után Tóth Bence csúsztatta fejjel a hálóba a labdát, 2-3.

Edzői nyilatkozatok:

Buza Barnabás: – Meglepően jól kezdtük a mérkőzést, talán túl korán szereztünk kétgólos vezetést. Nem történt tragédia, megyünk tovább!

Jakab Péter: – Ellentétes félidőket játszottunk. A szünetben átbeszéltük a történteket és a második játékrészben kis szerencsével sikerült a mérkőzést megfordítani.

Az OMTK-ULE legközelebb szeptember 27-én, szerdán 18.30 órakor lép pályára, amikor a Mátrai Sándor Stadionban fogadja bajnoki mérkőzésen a Gyomaendrőd gárdáját.

A Békés vármegyei II/A bajnokság 5. fordulójában:

Dévaványai SE – OMTK-Rákóczi    7 – 0  (4 – 0)

Dévaványa, 100 néző. Vezette: Zahorán János.

Dévaványa: Szász – Furka, Papp D., Kéki, Adamecz, Hőgye (Katona), Szabó E. (Csordás), Gál (Szarka), Somogyi, Végh, Papp V. (Ungi). Edző: Bereczki Árpád.

Orosháza: Dobozi – Szokolai, Buzai (Polacsek), Janicsek, Berta, Valach, Csőke (Györgyi), Kocsis, Kun Szabó (Bok), Szűcs (Szabó T.), Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Gólszerzők: Szabó E. (15., 25.), Kéki (20.), Papp V. (43.), Katona (79.), Papp D. (81.), Furka (87.).

Kiállítva: Bok (68. – utánrúgásért).

Fölényes győzelmet aratott a zöldmezes Dévaványa (Fotó: Erős Csaba)

Edzői nyilatkozatok:

Csordás Ferenc, megbízott edző: – Jó játékvezetés mellett, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Ezt a győzelmet az eltiltott edzőnknek ajánljuk.

Bodzás Ádám: – A mutatott játékunknál csak a játékvezető ténykedése volt botrányosabb. Elismerésem a hazai csapatnak.

Az OMTK-Rákóczi legközelebb szeptember 30-án lép pályára. Hazai környezetben fogadja a Mezőkovácsházi TE csapatát. A mérkőzés kezdési ideje: 16 óra.

Kiemelt kép: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.