- hirdetés -

Berta Péter hivatását tekintve ápoló, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben dolgozik több mint tíz éve. Mellette már majdnem dupla ennyi ideje püföli a bőröket, a Jammy és az Örökség zenekarok dobosaként sokak figyelmét felkeltette már tehetségével, sokrétű, eleven játékával. Néhány nappal ezelőtt Péter visszautasíthatatlan felkérést kapott. Így kezdődött a történet, amelyet élete során valószínűleg százszor elmesél majd, és amelyet sosem fog elfelejteni.

Az egész ötlet Mihály Gergő fejéből pattant ki. A nagymágocsi gyökerű Angertea zenekar frontembere nemrégiben életre hívta stúdióját, a Teaplant, aminek felszereltségén még most is dolgozik. Ennek kapcsán vett a stúdiójába egy dobfelvételekhez használatos mikrofonelőfokot, amit szeretett volna kipróbálni. Mivel a dobokhoz vajmi kevés köze van, megkereste az egyik kedves barátját, Berta Pétert, aki azonnal a segítségére sietett.

Ahogyan Mihály Gergő azt a Lángolónak adott interjújában elmondta, épp ekkor motoszkált a fejében egy 34 évvel ezelőtt született Soundgarden dal, a Full on Kevin’s Mom, amelyet – még ha talán szentségtörésnek is tűnik – szeretett volna modern köntösbe öltöztetni. Ha már ott volt nála Péter, megkérte, tanulja be a kultikus nótát. Peti nem ágált ellene, felvételen rögzítették a remekül elsajátított dobalapot, majd Gergő megkereste néhány régi haverját, hogy csatlakozzanak a nem mindennapi produktum létrehozásához. Így jött képbe Billy Gould a Faith No More-ból, Kövi Lóránt az Alva zenekarból és Takács József „Jozzy” a Hellfreaks bandából, akik hangszereikkel, saját kis zenei környezetükben mind feljátszották az említett dalt. A sorból természetesen Mihály Gergő sem maradt ki, ő az énektudásával, majd a keveréssel járult hozzá a teljességhez.

– Amikor Geri megkérdezte, lenne-e kedvem egy ilyen projektben részt venni, természetesen gondolkodás nélkül igent mondtam – mesélte Berta Péter. – Majd mikor közölte, kiket akar még belevenni, őszintén szólva fülig ért a szám. Volt bennem egy kis izgalom, nemcsak Billy miatt, hanem a többi zenész miatt is, hiszen túlzás nélkül mondhatom, egytől egyig vérprofik. Büszke vagyok erre a munkára, és nemcsak azért, mert egy világsztárral zenélek, hanem azért is, mert a magyar underground jeles tagjai is jelen vannak ebben a projektben.

A feldolgozás a Teaplant Studio Sessions nevet kapta, amelyet az alábbi linkre kattintva hallgathat meg. Illetve a képkockák segítségével végignézheti azt is, milyenek voltak a srácokat munka közben.

Fotók: pillanatkép a YouTube videóból

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.