- hirdetés -

Mindkét orosházi birkózó klub képviseltette magát a hét végén rendezett Területi Kötöttfogású Diák I-es Diákolimpiai Bajnokságon, Csongrádon.

Az egyesületek fiataljai számára a Diákolimpia országos döntőjébe jutás volt az elsőszámú cél és ezt, ha nem is mindenkinek, de sikerült elérni. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) négy versenyzővel vett részt a versenyen, a cél az volt, hogy – mint Páli Sándor vezetőedző elmondta – mindannyian bejussanak a szeptember 22-én, pénteken következő országos döntőbe. A négyből három fiatalnak sikerült a továbbjutás. A 46 kilósok közt Pusztai Márk harmadik helyezéssel, a 85 kilóban Gémes Krisztián második hellyel és a +85 kilósok közt Pleskonics Máté győzelemmel biztosította helyét az országos döntőben. A 42 kilóban versenyző Kis Levente negyedik lett csoportjában és ezzel nem jutott tovább.

Pleskonics Máté győzelemmel hangolt az országos döntőre (Fotó: OSBK)

Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) három versenyzővel vett részt a területi döntőn. Közülük az 50 kilóban versenyző Molnár Bencének sikerült, harmadik helyezésének köszönhetően továbbjutnia az országos döntőbe. Itt Nagy Marcell, valamint a 46 kilósok közt Hevesi János nem jutott a legjobb öt közé, így a pénteki döntőben sem vesznek részt.

Molnár Bence III. helye továbbjutást ér (Fotó: OBE)

Mindkét egyesület vezetőedzője elmondta, hogy klubjukban a szabadfogás áll a középpontban. Kötöttfogással szinte csak az ilyen versenyek előtt foglalkoznak, így nem annyira meglepő a kevés aranyérem. Ettől eltekintve Páli Sándor (OSBK) az országos döntőről is érmeket vár a tanítványoktól. Hangya János vezetőedző (OBE) elégedett lenne egy pontszerző hellyel.

A Diák I korosztály területi versenye mellett a szervezők egy meghívásos versenyt is rendeztek az egy kategóriával fiatalabbak számára. A Diák II-ben arattak az OBE versenyzői. Íme az eredmények:

35kg Czollner Ábel II. hely, 42kg Kovács Zente I. hely, 50kg Hangya Borisz I. hely, 58kg Héjja Péter I. hely, 69kg Palotás Gergő I. hely, +69kg Almási Áron I. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.