- hirdetés -

Szakmai felkészültségüket mérték össze a Békés vármegyei bűnügyi technikusok szeptember 14-én a Doboz-Szanazugban lévő oktatóközpontban. Az idén ötödik alkalommal megrendezett verseny immár a januárban elhunyt Wéber Károly vármegyei bűnügyi technikai osztályvezető nevét viseli, aki mindig rajongott ezért a hivatásért. A feladatok néhol komoly fejtörést okoztak a szakembereknek, azonban az orosháziak itt is megmutatták tudásukat, így végül második helyen végeztek.

Tettre kész, érdeklődő, hivatásukat szerető kollégák vettek részt az ötödik bűnügyi technikai versenyen. Az eljárásokban kiemelt jelentőségű a munkájuk, a helyszíneken ők rögzítik a nyomokat, gyűjtik a bizonyítékokat, így folyamatosan szinten kell tartaniuk, illetve bővíteniük az ismereteiket – írja a police.hu.

– Ezúttal zömmel a kevesebb tapasztalattal rendelkező, rövidebb ideje a szakterületen szolgáló technikusokat hívtunk meg a kapitányságainkról – ismertette a szervezés egyik fontos részletét Kaczkó Éva százados, a bűnügyi technikai osztály megbízott vezetője. – Valódi kihívást jelentő, komoly fejtörést okozó feladatokat találtunk ki azért, hogy mindenképpen sikerélménye legyen a versenyzőknek – emelte ki.

A kép bal oldalán Janó Sándor és Valaczkai Tamás feladat közben Fotó: police.hu

A feladatok között megrendezett önakasztás, lövöldözés helyszínén kellett a felmerülő kérdésekre választ keresniük, cipőnyomot kellett rögzíteniük, valamint a sötétben igyekeztek megbirkózni a fényképkészítéssel. A rendőrség bűnügyi munkatársai emellett szóban is feleltek a verseny előtt elhangzott tananyagból, illetve rabosítaniuk is kellett. Munkatársaik teljesítményét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikai főosztályának vezetője, Kreitz Zsuzsanna alezredes, valamint Árvai László, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi fegyverszakértője, illetve Nógrád, Győr-Moson Sopron, Vas és Zala vármegye bűnügyi technikai osztályvezetői figyelték és értékelték.

Fotó: police.hu

Az orosházi csapatot Janó Sándor r. főtörzszászlós és Valaczkai Tamás r. zászlós képviselte, akik teljesítményükkel végül a második helyen végeztek. A díjakat Vörös Ferenc ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány és bűnügyi helyettese, Kis Péter ezredes adta át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.