- hirdetés -

Rögtön az első napon volt érdekelt a Belgrádban rendezett birkózó világbajnokság szabadfogású 70 kilogrammos súlycsoportjában versenyző Antal Dániel. Az orosházi származású versenyző végül két mérkőzést birkózott a szerb fővárosban.

Gyakorlatilag a belgrádi birkózó világbajnokság első magyar indulójaként, az egész rendezvény második mérkőzésén lépett szőnyegre szombaton Antal Dániel. A 70 kilogrammban induló orosházi születésű, de a fővárosi Újpest színeiben versenyző sportember nem olimpiai súlycsoportban indult (a világbajnokság egyben olimpiai selejtezőnek számít több súlycsoportban), de ez nem jelenti azt, hogy ne gyűlt volna össze népes mezőny.

Így már a selejtezők során érdekelt volt, ahol a független egyéni indulóként résztvevő, fehérorosz származású Dmitrijevsz várt rá. Ezt a feladatot egy szép sikerrel teljesítette, egy pontokban gazdag mérkőzésen 9-4-re múlta felül riválisát a szépszámú magyar közönség (a szerb szövetség 500 belépőt biztosított a magyar szurkolóknak) buzdítása mellett. A második forduló azonban már kevésbé alakult ilyen jól.

Győzelemmel kezdett a 70 kilogrammban (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség Facebook-oldala)

Következő ellenfele az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes orosz származású, ám már bolgár színekben versenyző Ramazanov volt, aki 15-4-es pontozással állította meg őt a nyolcaddöntőben. Sokáig volt még esély a vigaszágra, a bolgár fiatalember eljutott a legjobb négy közé, a döntőbe azonban már nem sikerült bekerülnie, kikapott az iránitól, így pedig az általa korábban legyőzött versenyzők világbajnoksága véget ért.

A súlycsoportot 30 indulóból végül az amerikai versenyző nyerte meg, Antal Dániel a 10. helyen végzett. A szabadfogású válogatott szövetségi kapitánya, a korábbi Európa-bajnok Bánkuti Zsolt a következőképp értékelt a Nemzeti Sportnak.

A bolgár-orosszal már nem bírt (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség Facebook-oldala)

– Büszke voltam arra, hogy mennyire higgadtan birkózott a fehérorosz sráccal szemben. Noha rajta is csináltak pontokat, tulajdonképpen mindvégig kézben tartotta a meccset. Jól ismerte Ramazanovot is, többször találkoztak már edzőtáborokban. Volt egy pillanat, ami akár úgy is elsülhetett volna, hogy Dani tusolja (kétvállra fekteti, amivel véget érhet a mérkőzés – a szerk.) sajnos ez nem jött össze. Jól küzdött, de alapvetően megmutatkozott a köztük lévő különbség. Sajnálom, hogy nem jutott be a döntőbe, mert akkor Dani vasárnap is bizonyíthatott volna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.