- hirdetés -

Harminc éve adták át, ennyi ideje használják a betegek, orvosok a Szabó Dezső utcai épületet, dr. Krajczár István egykori háziorvosi rendelőjét.

Ha egy épület, vagy épp egy orvosi rendelő harmincéves lesz, az magában még nem hír, de ha hozzátesszük, hogy városunk első vállalkozó-háziorvosi rendelőjéről van szó és ráadásul előkerül az Orosházán sokak által tisztelt és szeretett orvos, Krajczár István neve is, akkor már azzá válik.

– A betegeimet szerettem volna minden tekintetben kiszolgálni és ehhez a lehető legideálisabb környezetet akartam megteremteni. Az új rendelő elkészültével teljesült egy régi vágyam – nyilatkozta egy harminc év előtti újságcikkben dr. Krajczár István, amit a napokban a Justh Zsigmond Városi Könyvtár osztott meg Múltidéző című sorozatában.

Dr. Krajczár István épp vérnyomást mér (Archív fotó: OrosCafé)

Elhivatottsága, betegekhez való viszonya az évek során mit sem változott. Egy 2018-as interjúban, amelyet az OrosCafénak adott, így beszélt erről:

– A rendszerváltással együtt érkező szabad orvosválasztáskor változott kicsit a helyzet. Mintegy háromezer orosházi hozta hozzám a kártyáját. Büszkén mondhatom, hogy ez a szám az azóta eltelt időben sem igen csökkent, most is több, mint 2800 lakos tartozik hozzám és én hozzájuk. Nem is akartam igazából kórházban dolgozni. Szeretem a betegeimet, azt hiszem ők is engem. A legszebb a mindennapi közvetlen kapcsolat a betegekkel, a legmegkapóbb az a feltétlen bizalom, amellyel a bajukkal hozzám fordulnak és az egyik legjobb érzés, amikor tudok segíteni ezeken a bajokon – nyilatkozta Krajcár doktor korábbi cikkünkben.

A főorvos nagy vágya volt, hogy a praxist unokájának, adhassa át. Az unoka, dr. Fülöp Sarolta hivatalos kinevezését sajnos már nem élhette meg, de élete egyik nagy álma teljesülhetett. Most, a harminc éves rendelőben dr. Fülöp Sarolta háziorvos látja el a nagypapájától megszokott kedvességgel és lelkiismeretességgel a betegeket.

” Igyekszem méltó lenni nagyapámhoz” (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon megszerettem itt ez alatt a néhány hónap alatt és ez remélem, látszik a munkámon is. Sok beteggel már megismerjük egymást. Azt gondolom, hogy a háziorvoslás az egyik legszebb része az szakmának, mert itt olyanok leszünk egymásnak, mint egy kis-nagy család. Úgy érzem, megtaláltam itt a helyemet. A csapat, az asszisztensek is kitűnőek, rengeteget segítenek. Jó látni, hogy a betegek is elfogadnak, jól érzik magukat nálam. Papát sokan és sokat emlegetik. Olyanok is, akiknek az életét mentette meg és volt olyan is, akivel együtt vadászott. Hallok egy sor olyan sztorit, amit eddig nem ismertem. A munka és a kötelesség mellett ezek nagyon jól eső dolgok a napban – mondta a fiatal doktornő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.