- hirdetés -

A múltheti szoros és küzdelmes szezonnyitót követően szeptember 17-én ismét hazai pályán, az Eötvös-csarnokban fogadta soron következő ellenfelét a CSIKO SE kézilabdacsapata. A 2. forduló során a Berettyó MSE csapata látogatott Orosházára.

Pajkó László védésével indult a vasárnap esti találkozó, az orosháziak hálóőre pedig az első játékrész során többször is megismételte ezt a mozdulatsort. A mérkőzés elején lassabban lendültek bele a csapatok, az első gólt a 3. percben szerezte a Berettyó MSE csapata, akik viszont ekkor vezettek először és utoljára. Ugyan orosházi szempontból kicsit nehezen indult a játék, de hamar megtalálták a közös hangot a játékosok. A múlt héten a hét sportolója sorozatunkban bemutatott Szász Bálint szerezte az első CSIKO-gólt, majd a csapatkapitány Pásztor Máté és Ambrus József is többször eredményes volt.

Hamar sikerült egy nagyobb előnyt kiépíteni, hiszen a 10. percben már 7-2-t mutatott az eredményjelző, ez a különbség pedig a következő percekben sem változott sokat. A 20. percben aztán tovább növelték a fórt az orosháziak, különösen Pásztor Máté és a kapuban remeklő Pajkó László volt elemében. A csapatkapitány testvérével Pásztor Ákossal közösen egy gyönyörű és látványos összjátékot is bemutatott az első játékrész zárásaként, melynek köszönhetően 10-re növelték az előnyt, 21-11-el vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidő nagyobb iramban és sokkal több góllal kezdődött, orosházi részről Borbély Levente volt többször is eredményes ebben a periódusban, de Simon Boldizsár és Nagy Kristóf sem akartak lemaradni tőle, ők is több szép találattal jelentkeztek. A 40. percben már 30 gól fölött jártak a CSIKO játékosai, a félidei különbséget pedig még tovább növelve, ekkor már 29-17 állt az eredményjelzőn. Az összecsapás során az orosházi keretből mindenki megkapta a játéklehetőséget védekezésben vagy támadásban, az előnyük pedig nem változott, sőt az utolsó tíz percre már 36-22-es állással fordulhattak.

Becsülettel hajtott vasárnap esti ellenfelük, de sokkal feljebb már nem tudott kapaszkodni a Berettyó csapata, végül 40-28-as orosházi győzelem született. A CSIKO játékosai így 2 győzelemmel és 4 szerzett ponttal indították 2023/2024-es szezonjukat. Vezetőedzőjük, a mérkőzésen egyébként 3 gólig jutó Héjja Ádám is elégedetten értékelt, kiemelve, hogy sikerült a Mezőtúr elleni mérkőzésről átmenteniük a lendületüket és a harcosságukat.

– A legelején még voltak hiányosságok, de ezt szerencsére hamar sikerült kiküszöbölni. Szép különbséget építettünk ki viszonylag hamar és bár a védekezésben voltak apró pontatlanságok, ez most szerencsére belefért. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét ennyien kilátogattak, bízunk a hasonló folytatásban jövő héten is, amikor a Kondoros látogat majd hozzánk – tette hozzá Héjja Ádám.

CSIKO SE – Berettyó MSE 40-28 (21-11)
NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette:
Kovács, Papp
CSIKO SE: Pajkó, Árgyelán (kapusok), Lászlai 1, Németh L. 2, Ambrus 3, Andrikó 2, Pásztor Ákos 1, Borbély 7, Héjja 3, Pásztor Máté 8, Szász 4, Farkas 1, Nagy K. 4, Simon 2, Nadicsán 2, Viczián
Az ellenfél legjobb góllövői: Fekete 11 és Szabó Á. 10
Kiállítások: 10 perc illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/4 illetve 5/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.