- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület népszerűsítette a vívást szeptember 16-án. A bemutatók és a játékos feladatok mellett világ- és Európa-bajnok, olimpikon, valamint ifjúsági olimpiai bajnok is várta az érdeklődő gyerekeket.

Ha szeptember, akkor nyílt nap a vívóknál – évekkel ezelőtt teremtették ezt a hagyományt, abból a célból, hogy megmutassák, a vívás egy kiváló sportág. Edzéseik helyszínén, azaz a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében várták az érdeklődőket szombaton.

– Harmadik éve rendezzük meg a nyílt napunkat, elsősorban az orosháziaknak, hogy belelássanak abba a munkába, amit itt naponta elvégzünk. Ez kiváló alkalom, hogy megmutassuk, milyen körülmények között működik a vívó egyesület. Szinte minden orosházi iskolából és évfolyamról vannak tanítványaink – sorolta Nagy Nándor, a vívó egyesület alelnöke és vezetőedzője.

Fotó: Nagy Kristóf

A körülmények kimagaslóak – legyen az felszerelés vagy különböző fejlesztő eszköz – felveszik a versenyt a tradicionális fővárosi egyesületekkel. Ezt erősítette meg az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Gémesi Csanád, illetve az ifjúsági olimpiai bajnok, Rabb Krisztián is.

– Modern és felszerelt az orosházi terem, jó programokat találtak ki a szervezők, sok gyerek tért be hozzánk. Nagyon fontosak az ilyen események a sportág népszerűsítésében, amire természetesen hatással vannak az eredmények is, amelyet felnőtt korosztályban érnek el a csapataink. Most nyáron a magyar válogatott világbajnoki címet nyert, amit a fiatalok látthattak a televízióban. Bízom benne, hogy emiatt sokan kedvet kapnak a víváshoz – fogalmazott Rabb Krisztián.

Fotó: Nagy Kristóf

– A vívás Magyarországon nagyon népszerű, egy sikersportág. A legtöbb olimpiai aranyérmet a vívás hozta, szám szerint 38-at – mutatott rá Gémesi Csanád, aki tagja volt annak a magyar férfi kardcsapatnak, amely 45–42-re győzte le Dél-Koreát a Milánóban rendezett vívó-világbajnokság döntőjében júliusban. Többek között ezt az aranyérmet, és persze a Tokióban szerzett olimpiai bronzot is elhozta Orosházára.

– Gödöllői vagyok, ott is versenyzem a kezdetek óta ezért látom, hogy minden kisvárosnak nehéz az, hogy egy ilyen egyéni sportot, mint a vívás, tömegessé váljon. Az eredményeinkkel igyekszünk mi is ezen dolgozni, de látva az itteni körülményeket Nándiék is sokat tesznek azért, hogy népszerű legyen a vívás – nyilatkozott elismerően a világbajnok sportoló.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szeptember 18-tól, minden nap 17 órától várja azokat, akik szeretnének beiratkozni és megismerkedni a vívással.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.