- hirdetés -

Közeledik a 2023-as FISAF Sport Aerobik és Fitness csapatok világbajnoksága. Az október végén, a belgiumi Gent városában rendezett erőpróbán nem kevés orosházi versenyzőért is szoríthatunk.

Belgiumban, azon belül is Gent városában rendezik majd az idei FISAF Sport Aerobik és Fitness csapatok világbajnokságát. A FISAF Hungary idén 33 versenyzővel (4 klub és 5 edző), azon belül 16 egységgel képviseli majd Magyarországot az október 26. és 28. között esedékes világversenyen. A cadet korosztályban például minden kategóriában indul magyar résztvevő.

Az orosházi CSIKO-BOAT SE aerobikosai közül többen is képviselik majd Orosháza és a magyar válogatott színeit. Marton Gerda, aki már korábban is járt világversenyen, a cadet egyéni kategória mellett duó kategóriában is színpadra lép, Kovács Lolával közösen.

Egy korcsoporttal feljebb is több orosházi lánynak szoríthatunk majd októberben. Duray Bori és Kishonti Hanna a junior duó kategóriában szállnak majd harcba a minél jobb helyezésekért, az egyéni kategóriában pedig Duray Bori mellett Szokolai Hanna is érdekelt lesz Belgiumban. A válogatottat 5 edző kíséri majd el Gentbe, köztük Németh-Csiki Rebeka.

Hatalmas lehetőség és egyben fantasztikus érzés, hogy a tanítványaim ilyen magas szintre eljutottak. Ez volt a legnagyobb álmom a munkámban és az, hogy megadatott, tényleg egy csoda. Ezen kívül a gyerekek olyan munkát fektetnek a felkészülésbe, ami azt bizonyítja, hogy ők is nagyon hálásak és alázatosak a lehetőség miatt. Az elsődleges célunk az volt, hogy több gyerekkel is kijussunk nemzetközi versenyekre.

Szerintem a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat és olyan élményekkel térjünk haza, amikre majd örökre emlékezni fogunk. Nincs elvárásom, csak annyi, hogy mindenki a tudása legjavát adja és akkor én már nagyon büszke leszek – nyilatkozta az orosházi egyesület vezetőedzője. Hozzátette, a felkészülésben Zsiga Bence is rengeteget segít nekik az elemek pontos végrehajtásának az elérésében, valamint az ahhoz szükséges erő fejlesztésében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.