- hirdetés -

Jó időben egy kellemes és sportos napra hívja az érdeklődőket a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület, melyben a túrázás mellett gazdag program kínálattal is várják a résztvevőket.

Negyedik alkalommal szervezi meg a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület a Vissza a városba, kerékpáros zarándoklatot szombaton, szeptember 16-án.

A 33 kilométeres túra szokás szerint Orosházáról, a Jézus Szíve Katolikus templom elől indul, szombat reggel nyolckor, a cél pedig Kopáncspuszta, a Szent Gellért román kori templom. Természetesen, akik nem Orosházáról indulnak, vagy nem szeretnék letekerni az egész távot, az előző évek gyakorlatához hasonlóan ehhez a túrához is csatlakozhatnak Kardoskúton, 8:30 körül a buszmegállóban, vagy Tótkomlósom a Szent István Király katolikus templom előtt 9:30-kor. A zarándokok csatlakozókkal kiegészített menete kb. 10:45-kor érkezik Kopáncspusztára. Itt 11 órakor búcsú szentmise, délben szeretet vendéglátás, majd a templomkertben faültetés a további program.

Egy fotó a tavalyi túráról (Fotó: Viczián Zoltán)

A tervek szerint a visszaindulás 13 órakor lesz. Jó földút esetén Kardoskút-Pusztaközpont irányába (16 km), rosszabb útviszonyok esetén betonúton (25 km). A zarándoklat résztvevői Pusztaközponton részt vehetnek a Fehér-tó napja délutáni programjain. A hazaindulás mindenkinek a saját kedve, időbeosztása szerint és egyénileg történik.

A Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület várja a kerékpáros jelentkezőket Orosházáról és a környékbeli településekről egyaránt. Aki részletesebb felvilágosítást szeretne, vagy kérdése van, keresse Viczián Zoltánt, a czian65@gmail.com e-mail címen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.