- hirdetés -

Sima győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a Zengő Alföld Orosházi KA. Zavaczki Boglárka tizenhat gólt szerzett a mérkőzésen, az irányító vezérletével múlták felül a Szeged együttesét.

Nagyon fogadkozott az első itthoni bajnoki előtt az NB I/B-s női csapat, mivel az előző fordulóban gyenge játékkal kapott ki a Szigetszentmiklós otthonában. Mindenképp javítani kívánt Morva Zoltán együttese a szombat esti találkozón.

Motiváltan lépett pályára szombaton este a Zengő Alföld Orosházi KA (Fotó: Horváth Bence)

Jobban is kezdett az Orosháza, mint egy héttel korábban. Ugyan a játékrész első harmadában tartotta magát a Szeged, a folytatás a hazaiakról és főként Zavaczki Boglárkáról szólt. Hét perc után 5-5, a tizedik percben már 9-5 állt az Eötvös csarnok eredményjelzőjén. Egy darabig állandósult a különbség, majd még egy fokozattal feljebb kapcsolt azt Orosháza, a kapuban Bálint Anna is stabil teljesítményt nyújtott. A legnagyobb differencia a 28. percben alakult ki, Petri Ildikó találata után már 23-14-nél a rászámolásra készülhetett a 300 fős hazai közönség. Erre végül nem került sor, ugyanis a Tisza-partiak a szünetig három gólt faragtak a hátrányukból.

A második játékrész igazi gólparádét hozott, adok kapok alakult ki. Továbbra is lendületes játék jellemezte a hazai alakulatot, szegedi részről a rutinos Nagy Renáta, Frányó Laura és Kozma Flóra alkotta trió okozott problémát az orosházi védelemnek. A 44. percben látótávolságon belülre kerültek a vendégek, Morva Zoltán, azonban időben reagált. A mester rendezte a sorokat és a 47. percben ismét megnyugtató, hétgólos különbség alakult ki, 36-29. A végére mindkét együttes elkészült az erejével, hosszú gólcsend volt. Az 57. percben az ellenállhatatlanul kézilabdázó – néhány hete a hét sportolójának választott – Zavaczki Boglárka büntetőből megszerezte a 16. gólját, ennyivel járult hozzá a 38-33-as sikerhez.

Zavaczki Boglárka (93) 16 gólig meg sem állt (Fotó: Horváth Bence)

Morva Zoltán: Egy teljesen másik arcát mutatta a csapat az elmúlt héthez képest, aminek meg is lett az eredménye. Gyorsan, lendületesen kézilabdáztunk, a lőtt gólok számával elégedett vagyok. Hátul van még mit javítani, a 33 kapott találat az sok, de a lényeg, hogy megszereztük a két pontot. Gratulálok a lányoknak. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és buzdítottak minket.

Zavaczki Boglárka: Nagyon jó érzés volt végre itthon pályára lépni. Ezt a győzelmet mindenki nagyon akarta a múlt hétvégi vereség után. Támadásban jól kijött a lépés, betartottuk a taktikai utasításokat. A védekezésen van még mit csiszolni, de egyre inkább megmutatkoznak azok a dolgok, amire képesek vagyunk. Korábban, még az utánpótlásban előfordult, hogy ilyen sok gólt szereztem, de ilyen szinten ez volt az első. Kellemes emlékként őrzöm majd, örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Remélem, több ilyen mérkőzésem is lesz ebben a szezonban.

Zengő Alföld Orosházi KA – PC Trade Szegedi NKE 38-33 (23-17)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 300 néző.
Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.
Orosháza:
Bálint – Ludvig 3, Vörös 4, Zavaczki 16, Ács 1, Kenyeres 4, Horváth 3. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula, Kostyó 1, Gara, Petri 2, Jáhn 1, Baráth 3. Edző: Morva Zoltán.
A Szeged legjobb góllövői: Nagy R. 7, Kozma 7.
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 7/6, illetve 4/3.

A bajnokság szeptember 17-én folytatódik, ahol egy rangadó vár az orosháziakra a Tempo KSE otthonában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.